NEKTET Å REISE: Frode Korbijn (t.h.), kona og sønnen Oscar (t.h.) måtte forlate Norwegian-flyet som skulle ta dem fra Amsterdam til Oslo fredag. Foto: Privat

Norwegian nektet å ta med Oscar (3) på flyet: – Hadde fått myggstikk

Da familien skulle reise fra Amsterdam til Oslo, ble de nektet å være med Norwegian-flyet fordi kabinpersonalet skal ha fryktet at Oscar (3) hadde en smittsom sykdom.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Frode Korbijn, kone og parets sønn Oscar (3) skulle fredag reise fra Schipol flyplass i Amsterdam til Oslo. Da de inn kom på flyet, reagerte en i kabinpersonalet på utseendet til gutten, forteller Korbijn.

– Han hadde fått veldig mange myggstikk på ferie, og hadde derfor prikker i ansiktet. Vi hadde vært hos lege dagen før som kjapt sa at dette var myggstikk. Legen mente det skulle gå helt fint å fly, sier Korbijn til VG.

Lest denne? 157 nordmenn kastet av fly

Redde for smittefare

Familien fant plassene sine på flyet. Etter noen minutter ble Korbijn kontaktet av kabinpersonalet, som stilte flere spørsmål om prikkene i ansiktet til Oscar. De var bekymret for at gutten hadde en smittsom sykdom.

Etter mye om og men bestemte personalet at de ikke turte å la familie bli med. De ble bedt om å forlate flyet.

– Jeg forklarte at det bare er myggstikk og ikke smittsomt, og at vi har behov for å komme oss hjem, men jeg skjønte at det ikke var vits å diskutere, sier Korbijn.

Fikk du med deg? Sikkerhetsvaktenes villeste historier

Familien ble bedt om å dra til legesenteret på flyplassen og om å bestille nye billetter hjem. Det var imidlertid ingen ledige plasser til Oslo før tirsdag uken etter, forteller Korbjin.

– Vi hentet bagasjen og fant legesenteret. Der fikk vi samme svaret. De bare lo og sa at det ikke er tvil om at det er myggstikk. Vi fikk en fit to fly-lapp, sier Korbijn.

LEGEBESØK NUMMER TO: Familien Korbijn tok med sønnen til legesenteret på Schiphol lufthavn for å få bekreftet at han var skikket til å fly. Foto: Privat

Familien fortviler

Da familien senere ringte Norwegian, opplevde de å ikke få hjelp. I stedet ble de bedt om å sende en klage til flyselskapet når de var vel hjemme i Norge.

– Man blir veldig overlatt til seg selv. Hvis man trenger hotell, drosje til hotellet og må betale for nye billetter, kan det bli veldig store summer. Vi hadde flaks som hadde mulighet til å reise tilbake til familie, sier Korbijn, som oppholder seg hos sin tante utenfor Rotterdam.

Sett denne? Kreftpasient kastet av flyet

Korbijn opplyser at han ikke ba om legeerklæring ved første legebesøk. Han kjente heller ikke til fit to fly-stempelet som familien senere fikk vite om.

Korbijn reagerer på at kabinpersonalet, som ikke hadde medisinsk erfaring, kunne kaste sønnen av flyet.

– Dette var en ikke-medisinsk person som tok en ikke-medisinsk beslutning, sier Korbijn.

Les også: Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap

Pressevakt i Norwegian, Astrid Gaustad Mannion, gir følgende kommentar til saken i en epost til VG:

"Sikkerheten til passasjerene om bord er det aller viktigste for oss og ved mistanke om smittsomme sykdommer kan det hende at passasjerer blir avvist. Jeg kjenner dessverre ikke til detaljene her, men dersom denne gutten har blitt avvist på feil grunnlag, beklager vi det. Vi skal ta kontakt med familien slik at vi kan få klarhet i situasjonen."

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder