Fyllekjører stoppet – for full til å blåse i alkometeret

Da politiet endelig fikk tak i bilisten, forsto de fort hvor full han faktisk var. Mannen klarte ikke å gjennomføre promilletesten.

Rune Thomas Ege
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han var så full at han rett og slett ikke klarte å blåse, sier operasjonsleder Gunnar Bjanes ved operasjonssentralen for Romerike i Øst politidistrikt til VG.

De første – og mange – meldingene om en mann som kjørte uvanlig vinglete begynte å renne inn til operasjonslederen ved 1640-tiden lørdag ettermiddag.

– Mens vi lette etter ham på fylkesvei 22 i Fet kommune, fikk vi melding om at han hadde krasjet inn i en annen bil, sier operasjonslederen.

TORSDAG: Politiet måtte hente full, halvnaken mann i lyktestolpe

For full til å stikke av

Så forsøkte han å stikke. Men skadene i sammenstøtet var såpass små at mannen som fikk et ublidt møte med fyllekjøreren selv tok opp jakten. Og:

– Mannen viste seg å være såpass full at han ikke klarte å kjøre spesielt fort. Det var i alle fall enkelt å holde følge med ham, sier operasjonslederen.

...for full til å blåse

Noen minutter senere ble han stanset av flere bilister ved innkjøringen til Fet sentrum.

– De gjorde en strålende jobb. Vi fikk ham servert på sølvfat, sier Bjanes.

2011: Tatt for promillekjøring – skyldte på spøkelse2012: Tatt for fyllekjøring, synger for full hals: Idol-dommerens dom2008: Mann (89!!) promilletatt2010: Krasjet under intimbarbering i bilen2013: Utrolige bilder: Kjørte av veien – havnet på tunneltaket2003: Trønder kjørte opp i fylla

Mannen, en ukrainsk statsborger i 40-årene hjemmehørende et annet sted på Østlandet, må først gjennom blodprøve siden han – bokstavelig talt – ikke klarte alkotesten.

Nå venter en lang natt i fyllearresten.

– Jeg har ikke noen formening om hvor høy promille han hadde. Men han var sterkt beruset, sier operasjonslederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder