STENGT PÅ NYTT: Elevene ved Grünerløkka skole sentralt i Oslo får ikke være inne i skolebygget i dag. Foto: , NTB scanpix

Grünerløkka skole stengt etter ny trussel

På kort tid er barneskolen i Oslo blitt utsatt for flere trusler. Forholdene er anmeldt til politiet, som etterforsker saken.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Grünerløkka skole har mottatt nye trusler på billeddelingstjenesten Instagram, opplyser de på sine hjemmesider. Ifølge Aftenposten skal det være snakk om drapstrusler mot navngitte elever.

Torsdag for halvannen uke siden meddelte skolen at de ville holde stengt fredag 13.11 etter at noen hadde rettet en bombetrussel mot skolen – også denne gangen på Instagram.

Uteskole

Den nye trusselen skal ikke være en bombetrussel, men Utdanningsetaten har likevel besluttet at skolen holdes stengt mandag som følge av trusselen.

De omkring 500 elevene møter dermed opp til en alternativ skoledag. De jobber med å finne et sted hvor elevene kan være inne, men melder foreløpig at det blir uteskole.

Har opprettet sak

– Vi mottok en anmeldelse fra skolen søndag kveld. Vi har opprettet sak, og er på etterforskningssporet, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet vil ikke kommentere innholdet i truslene som skal være rettet mot barneskolen. De vil heller ikke si om de har sammenheng med bombetrusselen på fredag, eller om det er snakk om en eller flere avsendere.

Operasjonsleder Hausvik er ikke kjent med at skolen har opplevd lignende før.

– Tror ikke trusselen er reell

Skolen ble kjent med truslene nå i helgen, via lærere ved skolen, opplyser Dag Hovdhaugen, visedirektør og beredskapsansvarlig i Utdanningsetaten, til VG.

– Innholdet kan beskrives som drapstrusler mot navngitte personer, opplyser han.

– Er det elever eller lærere som er blitt truet?

– Begge deler. Ellers ønsker jeg ikke å gå i nærmere detalj om dette. Jeg vil også presisere at både vi og politiet vurderer trusselen som lite spesifikk, og vi tror ikke den er reell. Men vi må ta den alvorlig inntil det blir avdekket hvor den kommer fra. Avsender er per i dag ikke kjent, sier Hovdhaug.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder