NY SIKTELSE: Nye undersøkelser og etterforskning har gjort at politiet nå har endret siktelsen til mannen som drepte sin kone på Gran på Hadeland Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Utvider siktelsen etter skudd på Gran

Politiet har utvidet siktelsen mot mannen som traff sin kone med et skudd i Gran på Hadeland i januar. Siktelsen er utvidet fra uaktsomt til forsettlig drap, opplyser politiet.

Siri Marie Seim Sønstelie
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Siktelsen er endret etter våre avhør av siktede, undersøkelser vi har gjort på stedet og vitneavhør. Siktede er forsøkt avhørt opp mot ny siktelse, men han har ikke ønsket å forklare seg til oss, heter det i en pressemelding fra Innlandet politidistrikt.

Det var i januar at han tok livet av sin egen kone, etter det politiet har omtalt som et vådeskudd.

Siktede innrømmet i tingretten å ha drept sin kone med rifle, men begjærte seg selv løslatt i samme anledning. Tingretten besluttet å varetektsfengsle mannen i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, hvorav de to første i full isolasjon.

Forsvarer: - Erkjenner ikke straffeskyld for utvidet siktelse

Forsvareren til den siktede mannen, Arne B. Krokseide, opplyser til VG at siktede er kjent politiets utvidelse av siktelsen, men at han ikke erkjenner straffeskyld.

– Jeg kan kort kommentere at min klient er kjent med siktelsen, men ikke erkjenner straffeskyld. Han fastholder sin forklaring fra tidligere om at det hele er et uhell, og motsetter seg derfor fengsling, sier Korkseide til VG.

– Jeg kan ikke kommentere dette ytterligere, da vi ikke har full oversikt over hvilken bakgrunn politiet nå utvider siktelsen på, forsetter han.

Politiet har brukt store ressurser

Drapet er og har vært et mysterium som politiets etterforskere har brukt og bruker store ressurser på å finne et svar. Saken blir omtalt som en krevende drapsetterforskning.

Tatt sakens karakter i betraktning har Innlandet politidistrikt fått bistand - både tekninsk og taktisk- fra Kripos. Dette har vært for å ettergå siktedes forklaring i og rundt drapet, og selve hendelsesforløpet.

Forklaringen han skal ha gitt rett etter drapet skal ha vært på ni sider, og skal siden ha stått for den forklaringen.

Nå viser det seg at nye undersøkelser og etterforskning har ledet frem til en ny siktelse mot siktede. Den er nå utvidet fra uaktsom til forsettlig drap, ifølge politiet.

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder