Leder

Telenorsaken handler om tillit

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

TELENOR-TRIO: Fra venstre tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, tidligere styreleder Svein Aaser, og nåværende konsernsjef Sigve Brekke. Her under presentasjonen av Sigve Brekke som ny konsersjef i Telenor. Foto: Helge Mikalsen , VG

Et av de største selskapene i Norge, der den største eieren er staten, har et betydelig kvinneproblem. Bare 3 av 21 personer i konsernledelsen er kvinner. Av de 200 øverste lederne i Telenor er under 25 prosent kvinner.

Da Sigve Brekke tok over som konsernsjef var det bare én av 55 utenlandssjefer som ikke var mann. Den nåværende konsernsjefen sier at den manglende kvinneandelen i ledelsen av et av Norges største og viktigste selskaper bekymrer ham. Han setter nå i gang et program for å øke antallet kvinner i ledelsen. I et intervju med NRK denne uken sier konsernsjef Sigve Brekke at dette arbeidet er en prioritet, og ved ansettelser i konsernledelsen skal i fremtiden minst 40 prosent av de aktuelle kandidatene være kvinner.

Les også: Næringsministeren anklager Aaser for å forsøke å «flytte fokus»

Problemet med lav kvinneandel i Telenors ledelse er ikke noen fiks politisk idé eller påstand fra regjeringen eller stortingspolitikere eller kvinner som er bitre fordi de ikke fikk en stilling de ønsket seg. Problemet er virkelig, og det har vært kjent i lang tid. Telenors toppsjef er like klar i sin beskrivelse av problemet som næringsministeren og andre.

Dette helt virkelige problemet er grunnlaget for den saken som nå utspiller seg om prosessen da Telenor fikk ny konsernsjef tidligere i år. Næringsminister Monica Mæland (H) var klar over problemet, og ba styreleder Svein Aaser spesielt om å ta denne dimensjonen med i vurderingen av ny toppleder. Det var en helt riktig beslutning av Mæland, det er riktig av Staten som største eier i Telenor å gi signaler om at et godt kjent kjønnsproblem i Telenor må gjøres noe med. At man gjør en ekstra grundig innsats for å vurdere kvinnelige kandidater spesielt til en lederstilling, viser at man tar problemet på alvor. Det er bare gjennom slik målrettet innsats, som Telenor nå selv skal i gang med, at man får gjort noe med kjønnsbalansen.

Les også: Telenor-styret kunne bare velge mellom menn

Signalet fra næringsministeren ble tydeligvis oppfattet av Aaser, som umiddelbart etter ansettelsen sa offentlig at kvinner hadde vært med helt til «sluttrunden». Det hadde de ikke. I den siste runden var det bare menn. Den siste uken har det også blitt avdekket at det er tvilsomt om det var særlig mange, om noen, kvinnelige kandidater med i den reelle ansettelsesprosessen. Av de best kvalifiserte kandidatene i Telenor er det ingen som har oppfattet at de var med reelt.

Les Telenors svar: – Medias påstander er feilaktige og misledende

Næringsministerens klare signal om å ta fatt i et grunnleggende problem i Telenors kultur ble ikke etterlevet, selv om styreleder Svein Aaser i ettertid forsøkte å gi inntrykk av at det var slik. Dette er kjernen i Telenor-saken, en styreleder og et selskap som tilsynelatende ikke bryr seg om hva den største eieren, som er Norge, mener om hvordan de håndterer en så sentral norsk verdi som likestilling. Vi mener en slik oppførsel bør få konsekvenser. Andre mener tydeligvis at det er Staten som har et problem når Telenor gir blaffen i den største eierens vilje.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder