FORSLÅTT: Ole Kristian Bakkene gikk hardt i bakken under en sykkeltur lørdag. Slik ser hoften hans ut dagen etter. Foto: privat

Ole Kristian (39) har trent til triatlon siden januar – så skjedde dette

Ole Kristian Bakkene skulle bare ta en rolig siste tur på sykkelen før konkurranse. Men i en sving gikk det galt. I dag er 39-åringen glad for at han hadde på seg hjelm.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg skulle bare ut en siste tur for at beina skulle være i gang til dagens triatlon. Jeg har trent til dette siden januar, og har syklet 40 mil, løpt 40 mil og svømt 6000 meter. Jeg var veldig klar for konkurransen, og gledet meg skikkelig. Men så ble det ikke slik, da, sier Ole Kristian Bakkene (39) fra Askim.

39-åringen krasjet nemlig på lørdagens sykkeltur. På Twitter og Instagram har han lagt ut bilde av et enormt blåmerke på hoften.

I fjor: John Kerry skadet i sykkelulykke

– Jeg kjørte i rundt 30 kilometer i timen og skulle gjennom en sving. Akkurat hva som skjedde er jeg litt usikker på, men jeg tror at pedalen gikk ned i asfalten. Plutselig var jeg på vei over styret men fikk kastet meg til siden. Så jeg landet på hoften og armen rett på asfalten og skled litt bortover, sier Bakkene.

Etter å ha blitt liggende en liten stund reiste han seg fortumlet opp.

– Jeg tenkte med en gang at jeg burde sykle videre og at jeg skulle gjennomføre triatlonet. Men hjulet var helt vridd og det verket i kroppen, så det gikk ikke.

Les også: Undersøkelse viste at syklister er bilisters store fiende

– Jeg traff asfalten skikkelig hardt

I dag har tobarnsfaren et stort blåmerke over hoften, som har vokst seg større siden i går. I tillegg har han en del skrubbsår.

– Jeg traff asfalten skikkelig hardt. Velten kom som et sjokk men jeg skjønte samtidig hva som kom til å skje. Samtidig er jeg veldig glad jeg hadde på meg hjelm. Jeg var jo egentlig på vei over styret og det kunne blitt stygt. Jeg har kompiser som har knust sykkelhjelmer når de har krasjet. Så egentlig var jeg ganske heldig.

Hvor store skader Bakkene har er usikkert, men han sier til VG at kroppen er vond.

– Twitterlegen Wasim Zahid mente at det kunne være bruddskader, så jeg tar en tur på legevakten i dag.

Tobarnsfaren er også lattermild når VG ringer han, og tøyser med sin egen trening som han mener er en typisk midtlivskrise.

– Folk synes kanskje at dette er krampaktig, men jeg tenker at det er viktig å bevege seg når man blir eldre. Noen kjøper seg dyre biler når de nærmer seg 40 år, jeg sykler og løper. Men jeg har humor på det, og det er litt viktig, sier han og legger til:

– Men jeg har meldt meg på nytt triatlon i august. Så treningen fortsetter, men det vil nok gå litt roligere for seg på sykkel langs veiene, sier Bakkene.

Skiess i 2009: Uhrenholdt Jacobsen stygt skadet i sykkeulykke

250.000 unge dropper sykkelhjelmen

– Folk sykler mer, men ikke alle steder det er tilrettelagt for syklister. Vi frykter flere sykkelulykker nå som sommeren står for tur, sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk til VG.

– BRUK HJELM: Det sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk. Bakkene sier til VG at han er svært glad for at ha hadde hjelm på seg da ulykken fant sted. Foto: Trygg Trafikk

En undersøkelse gjort av Trygg Trafikk i mai, viser at over 250.000 unge dropper sykkelhjelm når de legger ut på tur.

Årøen er bekymret for utviklingen. Spesielt fordi undersøkelsen avslører at det er de unge som er dårligst på bruk av sykkelhjelm.

– Hjelm reduserer risikoen for ansikt og hodeskade, og du kan få alvorlige skader om uhellet er ute, sier Årøen.

Et økende fokus på sykling og tilrettelegging for syklister har ført til at nordmenn sykler mye. Aller mest sykler vi i Oslo og Akershus, hvor 69 prosent svarer at de sykler av og til eller oftere.

Samtidig var det mellom 2010 og 2014 hele 134 hardt skadde og dødsfall som følge av sykkelulykker i aldersgruppen 16–44 år i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder