MINDRE TIDSVINDU: Nye vitner har plassert Nils Olav Bakken her hjemme på sin egen terasse bare fire timer før han ble funnet drept. Foto: Geir Johansen/Privat VG

Vitne: Her ble Nils Olav (49) sett bare timer før drapet

Nye vitneopplysninger tyder på at Nils Olav Bakken (49) ble drept, kjørt 15 kilometer inn i skogen og lagt i et bål mellom klokken 15.30 og 19.30 lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tidligere var den siste sikre observasjonen av Bakken gjort fredag ettermiddag. Dermed kan vinduet drapsetterforskerne må konsentrere seg om ha blitt betydelig mindre.

– Det er riktig, men vi ønsker ikke å binde oss til at dette er siste observasjon, sier politiadvokat Kristian Johansen til VG.

Vet du noe om denne saken? Kontakt VGs journalist her, ring +47 452 62 488 eller søk opp nummeret i appen Signal for å sende krypterte tips

Traff Bakken hjemme

TV 2 snakket i går med Susanne Kristiansen, som sammen med ektemannen forteller at hun traff Bakken hjemme ved leiligheten hans i 15.30-tiden lørdag.

– Han var på verandaen sin og ville han vise oss noen nye møbler han hadde kjøpt som sto ute. Så vi sto og pratet litt med ham, før vi gikk videre, sier hun til tv-kanalen.

Politiet vet fortsatt ikke om Bakken ble drept ved skogsveien der han ble funnet, eller om han ble tatt av dage et annet sted. Ved 19.30-tiden lørdag var det fortsatt relativt lyst ute, noe som kan gjøre det vanskelig for drapsmennene å transportere en død person ubemerket.

Bakgrunn: Slik jager politiet Nils Olavs drapsmann

Ber om bilobservasjoner

Politiet oppfordrer alle som kan ha sett Bakken om å melde seg. Særlig interessert er de i observasjoner av 49-åringen i bil sammen med andre.

Ifølge Kristiansen er det ingen konkrete, nye spor som ligger bak ønsket om bilobservasjoner.

–Det er mer generelt. Om det er sett biler hjemme hos ham eller noen har sett ham i en bil, sier politiadvokaten.

Som VG har skrevet tidligere, sikret politiet seg avstøpninger fra hjulspor ved skogsveien der Bakken ble funnet drept.

Les også: Kjærestepar på fotosafari fant forkullet lik

– Han var redd

Ifølge storesøsteren Christina M. Wintergarden klaget Bakken over at han hadde mye gjeld, og ga uttrykk for at han var utrygg da hun traff ham siste gang i fjor høst.

– Han sa da at han var redd. At han var redd for fremtiden og hva som skulle skje, men jeg vet ikke hva han mente, sier hun.

Ifølge søsteren, fikk Nils Olav tidlig diagnosen ADHD, og med årene fikk han også psoriasis og leddgikt – noe han tok medisiner mot.

– Han var innlagt flere ganger på et sykehus i Lillehammer i denne perioden, og han ble uføretrygdet i ung alder. Det var sykdommene som gjorde at han begynte med tablettene og sterke medisiner som legen skrev ut til ham, og det var sykdommene som tok livet av broren min, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder