MAKABERT: En druknet katt ble funnet flytende i dette buret. Foto:PRIVAT,

Katt trolig dumpet i sjøen for å dø

Fiskere fant en druknet hvit hannkatt i et bur.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen

Artikkelen er over fem år gammel

Det makabre funnet ble gjort i vannkanten ved Årøyni søndag.

– Noen var ute å fikset, og så at noe fløyt i vannet. De reiste bort og oppdaget at det var et bur med en katt i, sier lensmann i Årdal Magne Knudsen til VG.

Fiskerne flyttet buret med katten på land slik at politiet kunne hente den. Nå er den døde katten sendt til Oslo for obduksjon.

Katten har trolig ligget i vannet i to uker før den ble funnet. Hannkatten er hvit med svarte prikker på og om lag syv år gammel. Det var Sogn Avis som først omtalte saken.

Ønsker tips

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med kattens eier og viser til dyrevernsloven som sier at avliving skal skje på en slik måte at dyret ikke kommer i fare for å lide unødig.

Nå ber lensmann ved Årdal lensmannskontor, Magne Knudsen, om tips i saken.

– Vi har ikke mottatt noen tips enda. Vi sjekket ut en savnetmelding, men den katten er sjekket ut av saken. Vi ber helst om at eier tar kontakt slik at vi kan finne ut av hva som har skjedd, sier Knudsen.

Dyrevernalliansen ved informasjonsansvarlig Karen Frivik, kan ikke fatte hvorfor noen mishandler et dyr på denne måten.

– Det er dypt tragisk at katter blir drept på bestialsk vis. Vi ser en jevn strøm at slike saker. Per i dag henlegges de fleste slike tilfeller, og da blir det på en måte fritt frem, sier hun til VG.

Ikke første tilfelle

Kattefunnet i Årdal er ikke det første dyre-funnet i sommer. I juli fant en fritidsdykker et kattebur på bunnen av havet ved Rognsund kai. Inne i buret lå en katt som sannsynligvis hadde druknet da buret ble kastet i sjøen.

Senere samme måned ble en død hund bundet til en sementblokk funnet under Krapfossbrua i Moss. En person innrømmet senere hundedrapet.

Nå utlover Dyrevernalliansen en dusør på 5000 kroner til den som kan komme med tips som kan oppklare saken.
Frivik påpeker viktigheten av å slå ned på mishandling av dyr.

– Dessverre er det slik at mishandlere blir inspirert av hverandre. Derfor er det viktig at politiet slår hardt ned på slik mishandling. Det virker åpenbart som om noen ønsker å bli kvitt dyret, sier hun og legger til:
– Personen har åpenbart gitt totalt blaffen i dyrets ve og vel. Det kan være noen som ikke har hatt noe forhold til dyret, men det er uansett straffbart.

Mer om

  1. Dyr

Flere artikler

  1. Risikerer tre års fengsel for å ha druknet hunden Lucas

  2. Pluss content

    Jakten på dyremishandlerne

  3. Sussi reiste fra Skagen til Kristiansand på egenhånd

  4. Dyrevernalliansen utlover dusør for tips som kan oppklare saken: Mittens (1) ble funnet med avkuttede forpoter

  5. Facebook fjernet Kendalls (19) jaktbilder

  6. Tre katter funnet dumpet i turområde i Rogaland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder