FUNNET DØD: Shilan Shorsh (39). Foto: PRIVAT

Familien frykter brannoffer ble drept

Søsteren til VG: - Hun sa hun var veldig redd

Familien til 39 år gamle Shilan Shorsh, som døde i en leilighetsbrann i Bergen lørdag, tror hun ble drept. Politiet utelukker at det er snakk om en ulykke.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Hun fortalte at hun var veldig redd, og hun skiftet telefonnummer flere ganger i løpet av kort tid. Hun kjøpte seg også ny telefon fordi hun følte telefonen var overvåket, sier søsteren Shahen Ahmed til VG og fortsetter:

- Hun sa hele tiden at hun kom til å bli drept.

Den kurdisk-irakiske kvinnen var en aktiv samfunnsdebattant og politiker, som satt i styret i Bergen SV og ledet Selvstendig Demokratisk Kurdisk Kvinneforening, melder NRK.

Brann i leiligheten

Lørdag ble Shilan funnet død i leiligheten sin i en boligblokk i Fyllingsdalen i Bergen. Politiet etterforsker saken og utelukker at det er snakk om en ulykke.

- Brannen er begrenset til ett rom, og den er påsatt. Jeg kan ikke gå inn på hvorfor vi mener det, sier Tore Salvesen i Hordaland politidistrikt til NRK.

Han og hans kolleger tar i utgangspunkt i at det enten er snakk om en mordbrann eller at 39-åringen tok sitt eget liv.

Shahen sier at siste gang søsteren fortalte at hun var redd var på hennes egen bursdag 10. mai.

- Hun sa aldri noen konkrete navn til oss, sier hun.

Voldsalarm

Søsteren sier av 39-åringen har vært ekstra redd de siste seks månedene.

- Hun stengte Facebook-kontoen sin på grunn av trusler, og brukte blant annet min konto for å se hva venner og familie gjør, sier Shahehn til VG.

39-åringen skal hatt voldsalarm siden 2006.

Etter det VG får opplyst skal siste sikre observasjon av Shilan Shorsh ha vært rundt klokken 18.05 i sentrum av Bergen. Hun skal da ha vært på vei mot bussen hjem til leiligheten.

- Hun overnattet hos foreldrene mine fra 17. mai, sto opp, dusjet og var i godt humør. Hun bestilte en frisørtime for å farge håret denne uken, sier søsteren.

- Skulle mate kattene

39-åringen fortalte at hun kun skulle hjem for å mate kattene, deretter skulle hun komme på grillfest til søsteren og igjen overnatte hos foreldrene.

- Hun sa at hun ikke likte å være i leiligheten, sier søsteren.

Da Shilan aldri kom på grillfesten dro søsteren hjem til henne og kom opp i redningsaksjonen.

(NTB/VG)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder