Stor bildespesial: Se soldatenes egne selfies fra gigantøvelsen i Nord-Norge

Noen bedre? Del din beste selfie med VGs lesere!

Er dette årets selfie?

Hva skjer når du ber 16.000 soldater i felt ta sin egen selfie? Du ender opp med en samling selfier du skal jobbe hardt for å toppe.

  • Rune Thomas Ege

Artikkelen er over seks år gammel

I krapp sving over Troms, trykket F-16-piloten på utløserknappen.

Resultatet: Årets kanskje råeste selfie.

Bildene i denne saken har noen av soldatene som de siste to ukene har liksomkriget på den gigantiske øvelsen Cold Response i Nord-Norge tatt av seg selv.

- Vi fikk ideen i begynnelsen av øvelsen, og da vi spurte avdelingene var det stor interesse for å være med. Alle ville bidra, sier generalløytnant Morten Haga Lunde, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til VG.

HAR DU EN BRA SELFIE PÅ LAGER? KLARER DU Å TOPPE SOLDAT-SELFIENE?DEL DIN BESTE OG SE ANDRE SELFIER HER!

Uttrykket «selfie» - bilder du tar av deg selv, ofte med smarttelefon eller webkamera - ble kåret til årets nyord i 2013.

For et par uker siden ble en dansk jagerflypilot verdenskjent da bildet av ham idet han avfyrer en missil gikk verden rundt.

SELFIEGENERALEN: Generalløytnant Morten Haga Lunde er sjef Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) og sjef for øvelse Cold Response 2014. Foto: MORTEN HAGA LUNDE/Forsvaret

- Dette var nok en av grunnene til at mine folk ville ta selfiene enda et skritt videre og utfordre deltakerne på Cold Response til å gjøre det samme. Det synes jeg de har lyktes godt med, sier Lunde.

Oscar-inspirert

- Selfier har jo vært en populært en stund. Senest på Oscar-utdelingen for noen uker siden ble fenomenet igjen aktualisert da Ellen DeGeneres tok en selfie, som ble den mest delte meldingen på Twitter noensinne, sier generalen - som også tok en selfie selv.

- Vi jobber i en organisasjon som ofte er preget av alvor og vi løser viktige oppgaver på vegne av Norge hver dag, men vi er også mennesker og det er det viktig å vise, sier Lunde

Øvelsen i Nord-Norge blir avsluttet i dag.

PÅ STEDET - SMIL!: Eskadronsjef Cato Antonsen med Kampeskadronen oppstilt i bakgrunnen. Foto: Cato Antonsen/Forsvaret

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder