LETTERE DAGER: Petter Stordalen med kona Gunhild Stordalen i 2012. Nå er hun ferdig med den tøffeste delen av behandlingen i denne runden. Foto:Thomas Johansson,VG

Gunhild Stordalen ute av sykehuset

STOCKHOLM (VG) Etter en beintøff cellegiftbehandling er Gunhild Stordalen nå over på rehabilitering.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det forteller Petter Stordalen i et intervju med VG etter talen han holdt for 2500 ansatte og kunder til Nordic Choice søndag.

– Gunhild er kommet gjennom behandlingen med cellegift, og stamcellene er ført tilbake. Behandlingen har vært vellykket, og hun er nå skrevet ut fra sykehuset og har startet med rehabiliteringen, sier Petter Stordalen til VG.

Det var første gang Stordalen snakket offentlig siden en twittermelding 22. november – dagen etter at Dagens Næringsliv fortalte at kona Gunhild Stordalen er alvorlig syk.

Han har siden vært i Utrecht i Nederland, hvor kona behandles.

Stordalen understreker at det likevel er langt igjen, og at det å bli overført fra sykehuset til rehabilitering er et forventet steg i behandlingsprosessen.

– Det er fortsatt stor infeksjonsfare og det vil ta lang tid før immunsystemet er gjenoppbygget og vi ser effekten av behandlingen.

De 2500 ansatte og kunder til Nordic Choice som deltok på den årlige vinterkonferansen, som i år toppes med at selskapet er 25 år, fikk søndag til fulle bekreftet at sjefen var tilbake.

Fortalte om behandlingen

Høydepunktet på den årlige vinterkonferansen er hotellkongens tale, som ofte fremstår som et vekkelsesmøte med Stordalen som predikant.

Slik ble det også i år – men han fortalte også om krisen som traff familien i høst, da kona Gunhild ble livstruende syk.

Han brukte over ti minutter og fortalte beveget om kampen de kjemper – for hennes liv. Om hverdagsgleder og om at de er optimister.

– Mange har spurt om hvordan det går. Og jeg kan fortelle at Gunhild nå har rundet noen viktige milepæler. Nå begynner den lange, krevende veien tilbake. Men som svenskene ville sagt: Vi er laddat!

– Målet til Gunhild er at hun skal delta på EAT-konferansen i juni, sa han.

Livstruende sykdom

Gunhild Stordalen fikk påvist den livstruende diagnosen systemisk sklerodermi, som bryter ned sentrale organer i kroppen. Etter å ha søkt ekspertise i USA, bestemte de seg for å satse på eksperimentell behandling i Nederland, hvor stamcellene tas ut av kroppen og fryses ned.

Så slås immunforsvaret ut av cellegift, før stamcellene føres tilbake og etter planen skal gi et frisk immunforsvar. Akkurat nå er hun i den tyngste behandlingsperioden, hvor hun skal få tilført nye stamceller.

UTE AV SYKEHUSET: Gunhild Stordalen (33). Foto:Janne Møller-Hansen,VG

Slik skal Gunhild bekjempe sykdommen

Petter Stordalen understreket i sin tale til Vinterkonferansen at penger og suksess ikke er viktig når man møter grunnleggende utfordringer i livet. Da ble det helt stille i salen.

– Jeg har selv erfart akkurat det: Hva som er det viktigste. For jeg har aldri før fått mulighet til å bo så mye på hotell som denne vinteren. Som dere sikkert vet så ble min Gunhild syk i høst. Veldig syk, sa han.

De oppdaget sykdommen under en reise til USA.

– Sykdommen kom raskt, og den utviklet seg enda raskere. Det var ingen tilfredsstillende behandling i Norge. Men det fantes en eksperimentell behandling ved universitetssykehuset i Nederland. Der kunne de kanskje bremse sykdommen. Kanskje kunne hun bli bra. Kanskje kunne de redde henne, sa Petter Stordalen.

– Ja, selv når du blir syk må du vurdere risiko. Vi fikk en diagnose. Vi gjorde en analyse og vi tok en beslutning. Vi valgte å reise, sa han om behandlingen Gunhild Stordalen har fått.

Hun har vært til behandling i Nederland siden kort tid etter at hun fikk diagnosen i oktober i fjor, og Petter Stordalen har vært der sammen med henne mesteparten av tiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder