STEVNER: Professor Nina Karin Monsen og flere andre motstandere av ekteskapsloven har stevnet staten. Foto: Aftenposten

LLH krever at Fritt Ord-jury skal trekke seg: - Fritt Ord er blitt en mobbepris

(VG Nett) Høyrepolitiker Andre Oktay Dahl mener motstanderne av Nina Karin Monsen bruker hersketeknikker mot prisvinneren.

  • Lars Akerhaug
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Fritt Ord er blitt en mobbepris. Derfor må hele styret gå av nå. Hvis ikke mister stiftelsen Fritt Ord all integritet, sier leder i LLH Karen Pinholt til Blikk om utdelingen av prisen til Nina Karin Monsen.

Filosof fra Bergen går hardt ut mot den nye ekteskapsloven som ifølge henne selv «likestilte heterofile, kristne ektepar med homofile par - ikke omvendt».

STØTTER ERNA: Stortingskandidat Andre Dahl (Høyre). Foto: Høyre

Høyrepolitikeren Andre Oktay Dahl er selv åpen homofil og har vært medlem av LLHs valgkomite. Han mener utspillet skader de homofiles egen sak når organisasjonen nå krever juryen i Fritt Ord sin avgang.

- De står i fare for å bikke over til å drive minoritetstress. Vi må reagere mot begrunnelsen som er valgt for å gi henne prisen, sier Dahl til VG Nett, som understreker at han selv er svært kritisk til juryens begrunnelse for å gi den kontroversielle debattanten prisen.

- Man går i fella å bli diktatoriske. Dette er sannsynligvis akkurat hva Monsen og hennes meningsfeller ønsker.

Les også:Kristentopper hyller Fritt Ord-prisvinner

Demonstrerer

RASER: LLH-leder Karen Pinholt mener ifølge Blikkat juryien i Fritt Ord må trekke seg. Foto: Aftenposten

LLH, Rød Ungdom og Blitz er blant organisasjonene som i dag protesterer mot at Fritt Ords pris for 2009 «for hennes gjennomreflekterte og uavhengige bidrag til en friere offentlig debatt.»

- Hun sier at ingen foreldre ønsker seg homofile barn. Hun sammenligner lesbiske kvinner med rugekasser. Hun mener barn av lesbiske fødes med et handicap. Fritt Ord prisen er i år blitt redusert til en mobbepris, sier Pinholt til Blikk.

Rød Ungdom har varslet at de ønsker å ta seg inn til taket på Operaen i Oslo, der prisutdelingen foregår, for å vise sin avsky mot den kontroversielle prisvinneren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder