I HARD VÆR: Frps nestformann Per Sandberg har fått hard medfart etter at han gikk på talerstolen i Stortinget, etter å ha drukket en øl og tre akevitt. Hans danske kollegaer ler av den norske alkoholdebatten. Foto: Stortinget

Per Sandberg sykmeldt

STORTINGET (VG Nett) Frps nestformann, Per Sandberg er sykmeldt etter at han fikk kritikk for å ha drukket alkohol før han gikk på Stortingets talerstol.

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Frp formann Siv Jensen opplyste på en pressekonferanse klokken 14 i dag at Per Sandberg har tatt juleferie i samråd med henne og legen sin. Om det betyr at han er sykemeldt, vil Jensen ikke svare på.

- Det er vel ikke helt utenkelig, sier hun.

En time senere bekrefter Frps informasjonsleder Fredrik Färber at Sandberg er sykmeldt.

- Per Sandberg er ganske tøff, og han står nok dette av. Men han er preget av situasjonen og såret. Han har tatt dette tøft og er fryktelig lei seg, sier Jensen.

- Sandberg har i samråd med meg og lege tatt ferie for julen, fortsetter Frp-formannen.

På spørsmål om hun fortsatt har tillit til Sandberg svarer Jensen:

- Selvsagt har jeg full tilltit til Per Sandberg. Han er en hardt arbeidende stortingsmann som opprer med verdighet og som representerer Frp på en fin måte.

Sandberg innrømmet overfor VG at han hadde drukket tre akevitt og en øl på en juleavslutning før han gikk på Stortingets talerstol på et kveldsmøte tirsdag.

VG TV:Se hele innlegget til Sandberg her.

- Ikke synlig beruset

Tidligere i dag sa Sandberg til VG Nett at

han vurderte sitt politiske liv.

VIL BRUKE MER OLJEPENGER: Frp-formann Siv Jensen. Foto: SCANPIX

- Når du får den type oppslag, kan en angre på en masse ting, også at en i det hele tatt begynte med politikk. Dette har tatt helt av, sa Sandberg.

Samtidig sa han at han ville gå til frontalangrep på media, som han mener feilaktig har fremstilt saken om at han var synlig beruset på Stortingets talerstol.

- Per Sandberg er svært lei seg hvis noen mener at han ikke har utøvet den nødvendige respekten for Stortingets talerstol. Han mener at han ikke har vært beruset fra Stortingets talerstol, og det er blitt bekreftet av andre representanter fra andre partier, sier Jensen.

Angriper anonyme kilder

Hun mener Sandberg er blitt utsatt for en svertekampanje.

- Det er feigt å drive denne formen for drittkasting anonymt. Jeg vil oppfordre de som gjør sånt til å stå frem og se meg og Per i ansiktet. Da vil vi få en mye mer interessant debatt, sier Jensen.

Jensen raser også mot media.

- Også journalister har et ansvar for nyhetsformidlingen og hvordan man med anonyme kilder henger ut mennesker. Politikere er også mennesker med kjøtt og blod, sier Frp-formannen.

Jensen understreker at hun ser alvorlig på saken.

- Saken er selvsagt alvorlig med sterke menneskelige aspekter, sier Jensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder