15-åring kokain-tatt i Trondheim

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

(VG Nett) Flere personer ble tatt for narkotikabesittelse under raveparty i Trondheim - den yngste bare 15 år.

15-åringen ble ifølge Adresseavisen tatt med kokain.

- Dette er skremmende. Det er grunn til å reagere når en 15-åring blir tatt med kokain. Kokain er ikke noe inngangsstoff, og det er klart at her må det være noen voksne inne i bildet. Det er ikke så enkelt for en 15-åring å få tak i kokain selv, sier Vibeke Kleveland i helse og overdoseteamet i Trondheim kommune til avisen.

Det var natt til søndag at flere av de unge festdeltakerne som oppholdt seg utenfor det alkoholfrie arrangementet i Trondheim Spektrum ble innbrakt for narkotikabesittelse.

Fikk brannvesen-hjelp

- Det er mange fulle ungdommer utenfor, og det er mange foreldre som burde vært her, sier politiets operative uteleder Svein Tanemsmo til Adressa.

Til slutt måtte politiet be brannvesenet om hjelp til å lyse opp området med enorme lyskastere for å få kontroll over situasjonen.

- Politiet bad om bistand fordi det var en del knuffing og tilløp til slåssing. Samtidig var det mørkt, og derfor veldig uoversiktlig, sier Trond Reitan brannmester i 110-brigaden ved Trondheim brann- og redningsvesen til Adressa.

- Overraskende

Even Ytterhus, rådgiver for kriminalitetsforebygging i Trondheim kommune, er overrasket over at en 15-åring er tatt med kokain.

- Det er første gang jeg hører om kokain blant så unge. Det er selvsagt ikke bra at en 15-åring blir tatt med kokain, og her vil det bli satt i verk tiltak, sier Ytterhus.