37-åring kan ikke vekkes i dag

SLÅTT NED: Her ligger Ali Haji Mohamed Farah (37) etter at han ble brutalt slått ned i Sofienbergparken i Oslo mandag ettermiddag. Foto: ØYVIND LÅTE Foto:

- Forbereder Alis samboer på det verste

(VG Nett) Ali Haji Mohamed Farah (37) skulle etter planen bli vekket opp fra koma i dag. Men nå må oppvekkingen utsettes, samtidig som legene forbereder samboeren på det verste.

  • Mona Bristøl

Artikkelen er over 12 år gammel

Mandag for en uke siden ble den 37 år gamle småbarnsfaren brutalt slått ned i Sofienbergparken. Han falt med hodet først i bakken, og blødde fra munnen, nesen og i bakhodet etter overfallet.

Ikke vekket i dag

En ambulanse kom til stedet, men de to ambulansearbeiderne ville ikke ta ham med i ambulansen. 37-åringen har ligget i respirator på Ullevål sykehus siden han, umiddelbart etter å ha ankommet sykehuset, måtte opereres for hjerneblødning.

- Etter planene skulle de ha vekket han opp i dag, men nå kommer ikke det til å skje før tidligst onsdag eller torsdag. Trykket i hjernen hans er så høyt at legene ikke tør å gjøre noe før den tid. Skjer det på onsdag, så blir det sakte men sikkert, sier Jon Christian Foss, talsmann for familien og manager for Farahs samboer, R&B-artisten Kohinoor Nordberg.

SPILLER KONSERT: Alis samboer Kohinoor Nordberg skal åpne Kraftfestivalen i Askim fredag kveld. Foto: Marte Vike Arnesen

Han forteller at han akkurat har snakket med den samboeren, som i dag ikke ønsker å uttale seg til media.

- Legene forbereder henne på det verste. De frykter at hjerneskaden er komplisert etter at de oppdaget kraniebruddet. Han kommer trolig til å ha problemer med motorikken, hukommelsen og talen. Når han våkner så er det ikke den Ali hun kjenner, for å si det sånn, sier Foss.

Spiller konsert

Etter planen skal Kohinoor åpne Kraft-festivalen i Askim fredag. Det blir den første konserten hun holder siden hun og Ali, for sju uker siden, ble foreldre til en liten jente.

- Hun har sagt til meg at hun kommer til å gå på scenen. Hun vet at han brenner like mye for dette som henne. Hun ønsker ikke avlyse men kommer til å gjennomføre konserten for ham, sier Foss.

Kohinoor skulle denne uken sluppet den første singelen til hennes neste album.

- Det er foreløpig utsatt. Ali var den som skulle være der for den lille når hun skulle gjenoppta karrieren etter fødselen, nå avventer vi og ser hvordan det går, sier han.

- Blir ikke friskere

På en pressekonferanse onsdag innrømmet Ullevål sykehus at Ali ble kalt «ditt svin» og «din tulling» av ambulansearbeiderne. Han fikk også høre at «toget har gått for deg.»

Men sykehuset mener at de ikke finner noen tegn på rasisme.

Fredag gikk sykehusledelsen ut og erkjente at det ble gjort feilvurderinger da de to ambulansearbeidere forlot den alvorlig skadede mannen.

- Det er bra at de innrømmer at det ble gjort feil. Men det hjelper ikke meg noe i forhold til min mann, han blir ikke friskere av det, sa Kohinoor til VG Nett, etter å ha blitt informert om beklagelsen.

GA IKKE HJELP: Sjokkerte vitner reagerte sterkt på at ambulansen forlot Sofienbergparken uten å gi hjelp til skadede Ali Farah (37).Foto: Caroline Drefvelin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder