De fire omkomne hentet opp i natt

Politiet har frigitt navnene

HORTEN/OSLO(VG Nett) Det var Haakon Hassel Bergerud (34), Frode André Bjørkli (31), Nikolai Bleness (41) og Beate Tangstrøm Rutledal (28) som omkom i helikopterulykken utenfor Horten onsdag.

  • Ida Anna Haugen
  • Geir Arne Kippernes
  • Håkon Fossmark
  • Roar Dalmo Moltubak
  • Vidar Enerstvedt
  • Sven Arne Buggeland
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Rundt klokken 01.30 natt til torsdag var de fire omkomne hentet opp fra vraket, får VG Nett opplyst av politiet.

- Hevingen av vraket starter torsdag formiddag, sier operasjonsleder Anne Meyer i Vestfold politidistrikt til VG Nett.

Helikopteret ble funnet på 15-16 meters dyp cirka 200 meter fra land onsdag kveld.

Tre jobbet i samme firma

De fire omkomne er pilot Haakon Hassel Bergerud (34) fra Dilling, Frode André Bjørkli (31) fra Oslo, Nikolai Bleness (41) fra Oslo og Beate Tangstrøm Rutledal (28) fra Oslo.

Bergerud var ansatt i Midtnorsk helikopterservice. Bleness jobbet som seniorprosjektleder i eventbyrået Trond & Trond. Han er sønn av den tidligere NRK-profilen Mette Janson og har selv jobbet i NRK og TV2.

Bjørkli var prosjektleder i Trond & Trond. Frem til høsten 2009 jobbet han som kulturleder i Sjømannskirken i New York. Beate Tangstrøm Rutledal jobbet som prosjektleder i samme firma. Hun her tidligere jobbet som redaksjonssektretær i NRK.

Fikk problemer

Det var to helikoptre som onsdag var på vei fra Melsomvik til Oslo.

BAKGRUNN:Øyenvitne: - Helikopteret vinglet og forsvant

Utenfor Horten fikk det ene helikopteret problemer og meldingen om at et helikopter hadde styrtet gjennom isen utenfor Horten kom like før klokken 14.30 onsdag.

Helikopteret kom fra Brunstad konferansesenter, som ligger i Melsomvik.

- Vi hadde et kundebesøk. To helikoptre landet på formiddagen og tok av på ettermidagen. Ut over det ønsker jeg ikke å si noe om dem nå, sier pressekontakt Ola Georg Nilsen ved Brunstad Konferansesenter til VG Nett.

VGTV:Horten: Her styrtet helikopteret med fire mennesker

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SØK PÅGÅR: Søket etter savnede fortsatte onsdag kveld Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX

Fant helikopteret

Helikopteret skal være av typen Astro R44 og eies av Midt Norsk Helikopterservice.

Etter det VG Nett vet satt Trond Myhre, kjent fra NRK-programmet «Du skal høre mye» i det helikopteret som ikke styrtet. Myhre var tidligere fast huspianist i programmet som ble ledet av Tore Skoglund. Myhre er administrerende direktør i Trond & Trond.

Les også:TV-kjendis i helikopterdrama

Så vinglete helikopter

PÅ STEDET: Redningsmannskaper ved havaristedet utenfor Horten, der et helikopter med 4 personer ombord styrtet onsdag. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX

Flere personer ble vitne til helikopterstyrten.

- Jeg så rotoren treffe vannflaten og gå gjennom isen. Et annet helikopter henger over stedet. Det er rundt 200 meter fra land ved Hortenstranda, sier Tuva Robak, som bor like ved.

Et annet øyenvitne opplyser til VG Nett at han så to helikoptre fly anslagsvis 150 meter over bakken. Deretter mistet et helikopter høyde, vinglet veldig og forsvant i tåkeheimen. Han sier at det hørtes ut som om det var noe galt med motoren - og så hørte han et krasj.

MidtNorsk Helikopter, som eier de to helikoptrene, er basert i Verdal. Selskapet har også helikopter basert i Mo i Rana og Ås, på Østlandet. Midtnorsk Helikopter tilbyr alle helikoptertjenester, som frakt- og passasjerflygning, foto, sightseeing, bannerflygning, overvåkning, reininndriving og linjeinspeksjon.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder