Nessa og Knudsen stiller til stortingsvalg

INNENRIKS

Abortmotstanderne Ludvig Nessa og Børre Knudsen vil stille som første- og annenkandidat på lister i alle fylker i høstens stortingsvalg.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 09.02.05 22:09

Ludvig Nessa og Børre Knudsen tar mål av seg til å stille som første- og annenkandidat på lister i alle 19 fylker i høstens stortingsvalg, skriver den kristne avisen Norge IDAG.

Skaffer underskrifter

Tidligere leder i Kristent Samlingsparti, Ivar Kristianslund, skal være med på det nye initiativet. Dagen-redaktør Odd Sverre Hove hadde også sagt ja, men i en e-post til NTB opplyser han at han nå har trukket seg som kandidat.

Nå jobber abortmotstanderne for å samle 500 underskrifter i hvert fylke innen fristen 31. mars. Abortloven kan uansett bli et hett tema i valgkampen. Sterke krefter både i Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet kjemper for å utvide retten til selvbestemt abort fra 12. til 16. uke, uten dagens krav til behandling i nemnd.

30 års kamp

Børre Knudsen gir seg ikke tross 30 års abortkamp. Han var sogneprest i Balsfjord da Stortinget vedtok lov om selvbestemt abort - fosterdrapsloven, som Knudsen kaller den.

Protestpresten sa fra seg den statlige delen av embetet og lot seg vigsle til "biskop" i sitt eget Strandebarm prosti i Kautokeino i 1997. Med sterke virkemidler ledet han og Ludvig Nessa siden en rekke antiabortaksjoner og -demonstrasjoner.