GUDSTJENESTE: Prins Sverre Magus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og Kong Harald etter gudstjenesten i Holmenkollen kapell i Oslo første juledag. Foto: Scanpix

Kongens barnebarn sjarmerte under julegudstjenesten

Det var kongeparets barnebarn som fikk størst oppmerksomhet under julegudstjenesten i Holmenkollen kapell 1. juledag.

Artikkelen er over 11 år gammel

Arveprinsesse Ingrid Alexandra tegnet tegninger til bestemor under prestens preken, mens lillebror Sverre Magnus var mest interessert i juletreet.

Prinsesse Märtha Louise med mann, barn og svigerforeldre valgte å gå til julegudstjeneste i Lommedalen kirke 1. juledag, mens kongeparet og kronprinsfamilien var til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

Märtha og Ari har besøk av Aris foreldre hjemme i Lommedalen i julen, og alle, inkludert den yngste i familien, Emma Tallulah, var til stede i kirken under gudstjenesten. Det var mamma Märtha som selv bar sin tre måneder gamle datter på armen inn til hennes første julegudstjeneste.

Både i Lommedalen og i Holmenkollen var det kvinnelige prester som forrettet 1. juledag. Margit Holte i Lommedalen, og Marit Skjeggestad i Holmenkollen.

Første gang

For den tre år gamle lilleprinsen Sverre Magnus var det første julegudstjeneste i det tradisjonsrike Holmenkollen kapell, der kongefamilien har gått til gudstjeneste 1. juledag siden kong Haakon og dronning Mauds tid.

I fjor var kronprinsfamilien på Skaugum i julen, og da går de til gudstjeneste i Asker kirke julaften. Året før valgte lilleprinsen en formiddagslur fremfor gudstjeneste.

Men det var tydelig at treåringen fant seg vel til rette i kirken, der han satt på første benk sammen med foreldre, besteforeldre og storesøster. Men å sitte stille i nesten en time ble litt for mye for de to kronprinsbarna, som kortet tiden blant annet med å tegne. Magnus, som han kalles i familien, la seg en liten stund like godt under juletreet, som sto like foran «kongebenken» på første rad.

Familielunsj på Kongsseteren

Etter de respektive kirkebesøkene møttes hele storfamilien til lunsj hos kong Harald og dronning Sonja på Kongsseteren, der kongeparet i år feirer jul sammen med kronprinsfamilien.

Saken fortsetter under bildet

KONGELIG BESØK:Prinsesse Ingrid Alexandra sammen med prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon og dronning Sonja på vei inn til gudstjenesten i Holmenkollen kapell i Oslo første juledag. Foto: Scanpix

Kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn Marius feirer jul med sin far i år, men de fem andre barnebarna gjorde sikkert sitt til at det ble noen livlige timer på Kongsseteren torsdag ettermiddag.

Da kongeparet og kronprinsfamilien skulle dra fra kapellet, løp yngstemann av gårde og måtte fanges inn av pappa, mens Ingrid var mest opptatt av å klatre på gjerdet ved kirketrappen. Men da mamma Mette-Marit sa at nå ventet Lille Ma (Maud Angelica) hjemme, var hun ikke vanskelig å få inn i den ventende bilen.

Den lille prinsessen var riktig elegant i brun kåpe med skinnkant rundt hetten og med håret flettet i to små fletter som var festet i en lys sløyfe på bakhodet.

Og med strålende vintervær ble det kanskje tid til å leke litt i snøen for de kongelige barnebarna før mørket falt over Nordmarka og Kongsseteren 1. juledag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder