KAN FLERE TRIKS: Frida og Ulrikke Moksness har brukt trampolinen mye etter at barnehagen og skolen ble stengt. Foreldrene Eirik og Maria følger med. Foto: Gøran Bohlin

Ulrikke (8 1/2) om at skolen åpner: – Gleder meg til å møte vennene mine

ARENDAL (VG) Coronatiltakene har gitt familien Moksness mer tid sammen, men nå er de klare for en litt mer normal hverdag. – Krevende å finne balansegangen, sier moren.

 • Oda Ording
 • Gøran Bohlin (foto)

Mens statsminister Erna Solberg kunngjør at skoler og barnehager vil åpne igjen, sitter Maria Moksness og mannen Eirik Moksness i TV-stuen med barna Frida (5) og Ulrikke (8 1/2).

– Det er to-tre uker til, svarer tobarnsmoren når eldstejenta spør hvor lenge det er til 27. april; datoen da elevene i 1. til 4. trinn kan få komme tilbake til klasserommet.

– Det er bra, jeg gleder meg til å møte vennene mine og læreren min igjen, sier Ulrikke.

Familiens hverdag ble snudd på hodet etter at regjeringen 12. mars besluttet å stenge alle landets skoler og barnehager. Siden da har foreldrene sjonglert mellom hjemmekontor, hjemmeskole og underholdning for den yngste datteren.

Nå er de fornøyde over å kunne gjenoppta noe som minner om en normal hverdag.

– Jeg er aller mest glad på grunn av det sosiale aspektet for barna. Og så er det ingen tvil om at de som er utdannet og ansatt i skolen er bedre egnet til å undervise barna, både i barnehage og på skole, sier Maria.

SPENTE: Familien på fire følger med på statsministerens tale om coronatiltakene tirsdag ettermiddag. Foto: Gøran Bohlin

– Veldig fint å bare få lov til å være

På stuebordet i eneboligen deres i Arendal, er Legoklossene sortert etter farger i gjennomsiktige plastbokser.

Familien har også rukket å pusle ferdig et puslespill med tusen brikker. Moren sier at det er noen ting hun kommer til å savne.

– Det har vært veldig fint å bare få lov til å være. Ikke stresse, ikke se på klokken. Jeg kan ikke huske sist gang vi fire har vært så mye sammen, sier hun.

– Spille litt mer spill med ungene, brettspill, kortspill. Gjøre aktiviteter som vi gjorde da vi var små, tilføyer mannen.

Samtidig innrømmer foreldrene at den nye tilværelsen ikke bare har vært en dans på roser.

– Det er krevende å finne balansegangen som gir barna riktig og nødvendig type oppmerksomhet, samtidig som man skal være en ansatt som gjør en god jobb for sin arbeidsgiver, sier Maria.

Mer om

 1. VGcoronabobil
 2. Arendal
 3. Barn
 4. Familie
 5. Erna Solberg
 6. Hjemmekontor

Flere artikler

 1. Gleder seg til skolestart: – Går utover barnas trivsel å være isolert så lenge

 2. Guri Melby: Vil ha lengre åpningstid i flere barnehager

 3. Lykke til!

 4. Raymond Johansen: Ikke alle Oslo-barnehager åpner 20. april

 5. Ekspertgruppe anbefalte at hele barnetrinnet gjenåpnes

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder