PALMESUS: Festivalen ble arrangert i helgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En person innlagt med hjernehinnebetennelse etter Palmesus

En person som jobbet på årets Palmesus-festival i Kristiansand, er innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse.

Personen, som ble innlagt på sykehus i Arendal på lørdag, er ikke i livsfare.

– Det går bra med pasienten, men personen er fortsatt innlagt, sier kommuneoverlege i Arendal, Preben Aavitsland, til VG.

Kommuneoverlegen forteller at sykdommen ikke er spesielt smittsom, og at det er sjeldent at det kommer noen flere tilfeller.

– Men vi ber om at folk som har vært på festivalen om å være oppmerksomme om de får feber de nærmeste ukene. Spesielt om de får feber sammen med dårlig allmenntilstand eller nakkestivhet kan de kontakte sin fastlege eller legevakten, sier Aavitsland.

Det var NRK som først omtalte saken.

les også

Redningsselskapet kritisk til svømmekonkurranse: – Vi var langt over smertegrensen

VG har vært i kontakt med pasienten, som ønsker å være anonym. Hun forteller at legene foreløpig ikke vet hvordan hun ble smittet av sykdommen.

– Det begynte med at jeg hadde ganske høy feber, så klarte jeg ikke å gå og var veldig svimmel, stiv i nakken og ganske tørr i munnen, forklarer hun.

Symptomene dukket opp lørdag, dagen etter at hun hadde jobbet frivillig på festivalen. Samme dag ble hun hentet av ambulanse og kjørt til Arendal, hvor det ble gjennomført flere blodprøver og spinalprøve i ryggen.

– Det verker fortsatt i beina, men jeg har det veldig bra. Jeg går på antibiotika og paracet, og det går mye bedre nå.

Det er usikkert når hun blir skrevet ut av sykehuset.

– Jeg har det jo ganske fint, men det er litt vanskelig når jeg får bilder av vennene mine som er på stranda på ferie og koser seg. Det er litt kjipt, men det går fint, jeg vet at jeg kommer ut om ikke så altfor lenge. Jeg tar det ikke som verdens undergang. sier hun.

les også

Nytt høytrykk på vei: – Dette kan bli sommerens beste uke

Nå jobber festivalledelsen med å varsle alle som har jobbet på festivalen. Festivalen ble arrangert i helgen.

Festivalsjef Leif Fosselie sier til statskanalen at kommunelegen har oppfordret dem til å varsle alle medarbeidere om at de må ta kontakt med lege dersom de kjenner symptomer.

– Vi fikk beskjed i dag, om at en som har jobbet som frivillig her på fredag ble innlagt på sykehuset på lørdag med påvist smittsom hjernehinnebetennelse. Det er selvfølgelig kjempetungt. Det har vært en helt fantastisk uke her nede og det er utrolig trist at noe sånt skal skje, sier Fosselie til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder