LEDERTRIO: Siv Jensen flankert av sine nestledere Terje Søviknes og Sylvi Listhaug. I helgen evaluerer Fremskrittspartiets landsstyre resultatet av kommunevalget. Foto: Frode Hansen

Fylkesleder i Frp: – Krise hvis ikke velgerne gir oss mer tillit

Frp teller på knappene: – Hvis vi ikke har klart å løfte oss på meningsmålingene utpå nyåret, bør vi gå ut av regjeringen, sier fylkesleder Tone Ims Larssen i Oslo.

Hun deltar når Fremskrittspartiets landsstyre i helgen evaluerer partiets svakeste valgresultat siden 1991. I Oslo ble oppslutningen rekordsvake 5,3 prosent.

– Får vi levert på politikken vår, skal vi bli i regjering. Får vi den ene målingen etter den andre hvor velgerne ikke gir oss mer tillit, har vi en krise i Frp, sier Larssen.

SKUFFET: Tone Ims Larssen, Fremskrittspartiets fylkesleder i Oslo, er skuffet over valgresultatet. Foto: Espen Braata

– Større gjennomslag, tydelig budskap

Hun viser til at Frp har høy troverdighet i sine kjernesaker og mener nøkkelen til fremgang er større gjennomslag i regjering og et tydelig og klart budskap.

– Man kan bare forvente et tydeligere og tøffere Fremskrittsparti fremover, uttalte partileder Siv Jensen etter at Frp oppnådde 8,2 prosent på landsbasis.

Ingen er uenige om at partiet gjorde et elendig kommunevalg og må løfte seg frem mot stortingsvalget i 2021.

les også

Frp- Siv vil bli tøffere: – Ser gjerne at vi får tydeligere seire

Frps fylkesleder i Møre og Romsdal Frank Sve viser til at partiet oppnådde 17,2 prosent i fylkestingsvalget i Møre og Romsdal.

– Nytter ikke dilte etter Høyre

– Det er masse å lære av oss som gjorde det veldig bra. Vi var kjempetydelige på kjernesakene og steintøffe mot partiene som er uenige med oss, sier Sve.

Han mener Frp i regjering kan lære av dem som gjorde et godt valg lokalt:

– Det nytter ikke å dilte etter Høyre, bli skviset av Mikro-Venstre og bitte lille KrF og lammet politisk, fordi vi må kompromisse i hytt og vær på vår primærpolitikk.

– Bør Frp forlate regjeringen hvis partiet ikke får større gehør?

– Helt åpenbart. Samtidig er vi altfor lite flinke til å fortelle hva vi faktisk har fått til i regjering, for det er veldig mye, sier Frank Sve.

les også

Frp i Oslo: Gikk fra styringsparti til miniparti

Også fylkesleder i Viken Liv Gustavsen mener at Frp må selge sine seire bedre.

– Vinner ikke på å vise hensyn

– Vi vinner ikke noe på å vise hensyn til regjeringspartnere og la være å markere våre vinnersaker slik vi har gjort. Vi må synliggjøre bedre hva vi oppnår.

– Er Frp tjent med å være i regjering?

– Vi får gjennom mer Frp-politikk enn noen gang, fordi vi sitter ved makten. Men vi kan ikke bli i regjering for enhver pris, sier Liv Gustavsen i Viken.

Fylkesleder i Agder Christian Eikeland sier også at dersom Frp skal bli i regjering, må partiet få mer gjennomslag for sine hjertesaker.

– Også stortingsgruppen bør i større grad reinspikke Frp sin politikk, sier Eikeland.

les også

Carl I. Hagen krever endringer: Frihet for Frp, eller ut av regjering

– Må bli partiet for folk flest igjen

Når landsstyret evaluerer valget, vil fylkeslederen i Møre og Romsdal oppfordre partiet til å ta tilbake posisjonen som partiet for folk flest.

– Da vi ble dradd inn i Høyres sentraliseringspolitikk, tok Senterpartiet vår rolle i distriktene. Vi må slutte med reformer som ingen går i fakkeltog for.

– Hva er viktigst å få gjennomslag for i regjering?

– Vi må stoppe vindmøllehysteriet og fjerne helseforetaksmodellen, som fører til at sykehusene må kutte med ljå i budsjettene, sier Frank Sve.

– Kan ikke sitte på skute som synker

Tone Ims Larssen i Oslo er også opptatt av mer Frp-politikk i regjeringen.

– Vi må vise velgerne at vi leverer. Vi kan ikke vingle, vi kan ikke påføre våre velgere mer skatter, avgifter og restriksjoner, sier fylkeslederen i Oslo.

Liv Gustavsen i Viken ser frem til helgens valgevaluering i landsstyret.

– Jeg tror det blir temperatur, det er ingen vits i å koseprate. Fakta skal frem, vi må ta grep. Vi kan ikke sitte på en skute som synker. Vi må få frem Frp igjen, sier Gustavsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder