KONFLIKT: Styret i Muslinsk Råd har forsøkt å kaste generalsekretær Mehtab Afsar (bildet). Her i forbindelse med demonstrasjoner utenfor den pakistanske ambassaden i juni i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Krisemøte i Islamsk Råd

Det ekstraordinære årsmøtet i Islamsk Råd lørdag skal velge nytt styre etter måneder med konflikt. Striden om generalsekretær Mehtab Afsar kommer trolig til å sette sitt preg på møtet.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Klassekampen skriver at det er to mulige utfall etter møtet: Splittelse eller rettssak. Det gamle styret gikk av i sommer fordi det ikke fikk flertall i organisasjonenes øverste organ, Rådet, for å si opp generalsekretæren. Nå mobiliserer det avgåtte styret og deres støttespillere til omkamp.

Hevder generalsekretæren svekket omdømmet

Dokumenter Klassekampen har fått tilgang til viser at det avgåtte styret har diskutert generalsekretærens avgang siden 2015. De begrunnet oppsigelsen med alvorlige mangler i generalsekretærens arbeid som de hevdet svekket omdømmet til Islamsk Råd betydelig.

Rådsmøtet i juni, som avviste oppsigelsen, valgte et arbeidsutvalg som blant annet skulle granske saken. De skal orientere om arbeidet på det ekstraordinære årsmøtet.

Moskeer kan trekke seg

Enkelte moskeer skal ha truet med å trekke seg dersom ikke Afsar går av, og det skal være snakk om å danne en ny organisasjon.

Mehtab Afsars advokat Bernt Heiberg skriver i en epost til Klassekampen at dersom det skulle komme en oppsigelse, mener de denne vil være ugyldig og vil i så fall ta ut stevning og kreve at arbeidstaker står i stillingen.

Yousef Assidiq sa til VG i juli at han mener Afsar må gå.

«Nå koker det inni meg. (..) Mehtab Afsar er en bølle og det har jeg fått erfare ved flere anledninger», skrev Assidiq på sin Facebook-side den samme dagen.

Les også

Mer om

  1. Religion
  2. Islam
  3. Livssyn

Flere artikler

  1. Planlegger ny norsk islamsk organisasjon

  2. Høyre-Rafiq går mot strømmen: Forsvarer ansettelsen av Nikab-Hasic

  3. Profilerte norske muslimer: Tror Islamsk Råd vil forsvinne

  4. Nikabkledde Leyla Hasic er Islamsk Råds nye fjes

  5. Moské-forstander etter nikab-bråket i Islamsk Råd: Vi må melde oss ut

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder