LANDSMØTEKLAR: Siv Jensen jobber denne uken med å forberede sin tale til Frps landsmøte, som starter fredag. Foto: Scanpix

Frp stuper i ny måling

Ned 3,7 prosent - Ap ned 2 prosent

Fremgang for Høyre gjør at Frp er nærmere et realistisk regjeringsalternativ med Høyre, mener Frp-leder Siv Jensen.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Frp går mest tilbake i InFacts partimåling i april for VG. To dager før hun hilser sitt landsmøte på Gardermoen, får Siv Jensens parti en oppslutning på 21,5 prosent, en tilbakegang på 3,7 prosent sammenlignet med InFacts måling for VG i mars.

Se hele målingen nederst i saken!

- Dette tar jeg med stor ro. Forrige uke gikk vi frem, men jeg registrerer at VG har et annerledes utfall på sin måling rett før vårt landsmøte, sier Jensen til VG.

Borgerlig alternativ

Høyre er på VGs måling det største borgerlige partiet med en oppslutning på 24,1 prosent. Hadde det vært valgresultatet, ville det gitt Høyre 13 flere representanter på Stortinget, enn partiet har i dag.

- Er Høyre i ferd med å bli det største borgerlige partiet?

- Nei. Men det som er nytt, er at Høyre og Frp begge gjør det relativt bra. Det er et helt nytt fenomen, og det skal vi glede oss over i fellesskap, for det gjør at vi er nærmere å få til et realistisk borgerlig regjeringsalternativ, sier Jensen.

VG Nett-leser:Det er vel umulig å konkludere noe, men kan vel virke som om FRP mer eller mindre har nådd sitt makspotensiale.Diskuter Frp her

Ap går tilbake til 27,6 prosent på VGs måling. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har de siste ukene fått kritikk for å holde seg unna viktige samfunnsdebatter, og for å være uklar i sine uttalelser.

Les også:Erna har mer tillit i folket enn Jens

Nå vil han ikke gå inn på hvorfor partiet han leder stuper på målingen:

Kjønnsforskjeller

IKKE BEKYMRET: Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen (Ap). Foto: Scanpix

- Målinger svinger hele tiden. Regjeringen må konsentrere seg om å styre landet, og sørge for lav ledighet og styrke velferden videre, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen (Ap) på vegne av statsministeren.

Les også:Ap fram, Frp mest tilbake på partimåling

Dersom VGs måling hadde vært valgresultatet, hadde det gitt klart borgerlig flertall, med 95 blå mandater, mot 73 rødgrønne, i tillegg kommer ett mandat til Rødt.

Les også:Høyre og Frp har flertall sammen

KrF går klart frem på VGs måling fra 3,9 prosent på VGs måling i mars, til over sperregrensen og 6,6 prosent på InFacts aprilmåling.

Les også:Bunn for KrF

Bakgrunnstall viser at Høyre, Frp og Ap nå er nær like stor blant mannlige velgere:

25,9 prosent av menn sier de ville stemt på Ap, 25,5 prosent sier Høyre og 24 prosent av de spurte mennene sier de ville stemt Frp.

På spinnesiden varierer oppslutningen fra 17,0 prosent (Frp) via 24,2 prosent (Høyre) til 29,5 prosent (Ap).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder