Kripos: Underfinansiert «Cold case»-gruppe går ut over andre oppgaver

Kripos-sjefen mener gruppen som ble opprettet for å se på uløste kriminalsaker er underfinansiert, og mener det bidrar til å senke ambisjonsnivået til egen etterforskning.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den såkalte «Cold case»-gruppen ble opprettet i kjølvannet av Monika-saken i Bergen. Politidirektør Odd Reidar Humlegård varslet at en ny enhet skulle se på uløste saker på nytt.

«Cold case»-gruppen: Slik skal de løse uoppklarte drapssaker

Nå skriver Politiforum at den nye gruppen, som skal startet opp fra nyttår, er underfinansiert, noe som går ut over andre oppgaver.

– Det er med på å bidra til at vi ikke får ytt bistand i like stor grad som ønskelig, og at vi må senke ambisjonsnivået når det gjelder egne etterforskninger, bekrefter assisterende Kripos-sjef Vigleik Antun.

Stillingene til gruppen skulle blant annet hentes fra stillinger politiet fikk på 2015-budsjettet. Problemet er at personell med den spesialkompetansen som kreves når uløste drapssaker skal vurderes på nytt, er mer kostbare enn de såkalte PB1-stillingene i budsjettet.

VG-spesial: De uløste drapene

– Det blir en reell utfordring for oss. Selv om finansieringen kan holde til rene lønnsutgifter på noen tilsettinger, er det et tilleggsproblem at vi ikke får penger til drift. Det vil si for eksempel nødvendig utstyr til den enkelte, reiser og arbeidsmøter i forbindelse med etterforskning, sier Antun.

Politidirektoratet har ikke besvart Politiforums henvendelser om saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder