OVERFALT: En mann fikk alvorlige skader og ble rispet med kniv etter å ha blitt overfalt i sitt eget hjem. Foto: Vegard M. Aas

Mann på intensiven etter hjemmeoverfall i Hokksund

En 53 år gammel mann fra Hokksund er innlagt på intensivavdelingen på Drammen sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt overfalt i eget hjem natt til lørdag.

  • Ida Christine Johannessen
Publisert:

– Det er en 53 år gammel mann som har blitt utsatt for grov vold av ukjente gjerningsmenn, sier operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen i Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

Politiet skriver på Twitter at de tre gjerningsmennene er rundt 25 år, etnisk norske og har østlandsdialekt.

Johansen sier overfallet trolig skjedde ved 2-tiden men at politiet først fikk melding om saken klokken 3.22. Mishandlingen er utført over noe tid.

Les også: TV 2-buss i full fyr

Operasjonsleder forteller til NTB at mannen har forklart at gjerningsmennene banket på vinduet og da han åpnet døren for å se hva som foregikk presset to av dem seg inn i leiligheten og gjøv løs på ham.

– De slo, sparket og rispet med kniv. Han ble til og med bitt av en av dem. Mannen hadde blod i lungene og var såpass mørbanket at det var vanskelig å få han i tale, men han kontaktet politiet selv, sier Johansen.

Uklart motiv

Overfallsmennene tok blant annet med seg mannens mobiltelefon, men om motivet for overfallet var å rane mannen er uklart.

Politiet undersøker om gjerningsmennene kan ha vært ute etter noen andre enn 53-åringen.

– Vi slår ikke fast noe, men en av våre mulige teorier er at det kan hende at de har angrepet feil person. Det er ingenting som tilsier at den fornærmede skulle bli angrepet av disse mennene, sier operasjonsleder til VG.

Politiet har hatt teknikere på åstedet siden klokken 6. Lørdag formiddag har 53-åringen kommet såpass til hektene at han er i stand til å gi en foreløpig forklaring.

– Vi har nå etterforskere på sykehuset, og mannen har opplyst at han ikke kjenner gjerningsmennene, sier Johansen.

Les også: Presser Erna Solberg for forsvars-penger

Politiet beskriver den ene mannen som kanskje noe yngre enn de to andre. Den ene mannen er mørk og cirka 185 centimeter høy, andremann hadde rødlig hår og den tredje og yngste, som dukket opp etter hvert, hadde lyst hår med sideskill.

Politiet tror den yngste ventet ute i en bil før han gikk inn.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder