...men kan ikke svare på hvorfor

STRANDET: Familien Roaldsens fly hjem fra familiefeiring i Pisa fredag ble kansellert. Norwegian ba familien dra til Venezia, men da de kom dit var ikke billettene i orden Foto: PRIVAT

Norwegian kansellerer en rekke feriefly

Flere hundre nordmenn som drømmer om sol og varme kan få en kald start på ferien fordi Norwegian kansellerer en rekke avganger.

 • Pål Ertzaas
 • Maria Abdli

Artikkelen er over fire år gammel

På flyselskapets hjemmesider har flere nordmenn fortalt om sin frustrasjon. Ifølge Norwegians egne hjemmesider er minst 18 flyvninger kansellert lørdag.

Fra Oslo i dag gjelder det blant annet Larnaca, Kypros kl. 14.10 og Pristina, Kosovo kl. 16.50. Det samme gjelder flyet som skulle til Varna i Bulgaria klokken 17.25.

Trøndere som ville fly med Norwegian fra Værnes til Malaga på den spanske solkysten kl 16.10 må også innstille seg på trøndersommer fremfor Spania-sol dersom de ikke skaffer seg nye billetter midt i høysesongen.

Se hele oversikten over kanselleringer nederst i saken.

Norwegian sier til VG at de foreløpig ikke kjenner årsaken til at avgangene er innstilt. De kan heller ikke si noe om hvordan situasjonen vil være de kommende dagene.

Les også: Dette har du krav på ved kanselleringer

Er du rammet? Kontakt VG: 2200/2200@vg.no/22000000

– Tårene sprutet

Blant de mange som fikk ferieplanene sine spolert er familien Halvorsen fra Nesodden.

– Jeg trodde mamma og pappa bare tullet da de sa at flyet var kansellerte. Jeg klarte ikke å holde meg når jeg skjønte at det var sant. Tårene bare sprutet, sier Pernille Halvorsen (13).

Familien hadde gledet seg til Kypros-ferie i ett år, men bare noen timer før de skulle reise til flyplassen, fikk de SMS om at flyvningen var kansellert.

Kjøpte nye billetter til 30.000 kroner

Far i familien, Trond Halvorsen, forteller at de fikk tilbud om ny flyvning torsdag neste uke.

SKUFFET: Tårene trillet hos familiens yngste da meldingen om kanselleringen kom. Christian Kåsastul, Elin Halvorsen, Pernille Halvorsen, Martine Halvorsen og Trond Halvorsen hadde alle gledet seg til å dra på tur. Foto: Privat

Det ble imidlertid mange tapte feriedager – og dessuten lenge å vente for storebror som allerede er på plass på Kypros med samboeren. Etter noen runder bestemte familien seg for å booke nye billetter med et annet selskap fra Göteborg til Kypros søndag. Prislappen for de nye billettene endte på omtrent 30.000 kroner, forteller Halvorsen.

– Det er langt utenfor budsjettet. Man har jo ikke akkurat 30.000 kroner liggende i en koffert i garasjen. Men vi taper jo mer på å ikke dra ned, sier mor i familien, Elin Halvorsen.

Norwegian beklager

VENTER: Storebror Trond Marius Halvorsen er allerede på plass på Kypros, og venter nå på at resten av familien skal komme. Foto: Privat

Lørdag opplyser Norwegian til VG at de ikke har full oversikt over hvor mange passasjerer som er berørte av kanselleringene.

– Utfordringene våre nå er å finne alternativer til berørte passasjerer, nå i sommerperioden er det svært vanskelig å finne ledige seter både hos oss og hos andre selskaper. Vi klarer dessverre ikke å ombooke passasjerer på gode nok alternativer. I tillegg har vi ikke lyktes med å leie inn ytterligere ekstern kapasitet for å unngå kansellering. Disse to faktorene medfører at konsekvensene for berørte passasjerer har blitt større enn normalt. Dette beklager vi på det sterkeste, skiver Linda Olsen, pressevakt i Norwegian i en epost til VG.

Les også: Flypassasjerer opplever kaos på innenriksruter

På spørsmål om hva kanselleringene skyldes, svarer Olsen at det er ulike årsaker til de innstilte flyene fredag og lørdag. På enkelte flyvninger skyldes innstillingene mannskapsmangel, men Olsen sier at de på nåværende tidspunkt ikke har mer informasjon om årsaken.

– På en del flyvninger er det mangel på mannskap, men vi må sette oss ned og se på årsaken. Det er ikke prioritert nå, for vi fokuserer på å hjelpe passasjerene, sier hun.

Mange fortvilte passasjerer forteller at det har vært vanskelig å komme gjennom til Norwegians kundesenter for å få mer informasjon. Ifølge Olsen skyldes ventetiden stor pågang.

Strandet i Venezia

For familien Roaldsen fra Troms er Norwegian-problemet det motsatt at hva mange feriehungrige nordmenn opplever.

Les også på E24: Norwegian kutter håndbagasje med 40 prosent!

– Vi har vært på familiefering i Italia, og skulle fly hjem fra Pisa fredag. Men flyet var kansellert. Da ba Norwegian oss reise til Venezia, så skulle de ordne med billettene, sier Svein Roaldsen til VG.

Men da de kom frem med leiebil i god tid før flyavgang, oppsto nye Norwegian-problemer.

– De hadde ikke booket om billettene fra Venezia, bare fra Oslo og videre nordover. De ansatte her sa at vi måtte kontakte Norge for å endre billettene. Der fikk vi aldri svar, og til slutt reiste flyet med ledige plasser, mens vi sto igjen på flyplassen. Nå aner vi ikke hva vi skal gjøre, sier Roaldsen.

Det går Norwegian-fly fra Venezia til Stockholm og København lørdag.

– Men så lenge vi ikke får kontakt med Norwegian får vi ikke booket om, sier Roaldsen.

Også innenriksfly kansellert

Også innenriksfly i Norge og Norwegian-fly som ikke skal til eller fra Norge er kansellert lørdag. Selskapets eneste fly mellom Molde og Oslo ble innstilt. I tillegg er fly mellom Stavanger og Oslo, samt Kristiansand og Oslo rammet.

Fra København er et fly til Athen i dag innstilt. Fredag ble et fly fra Stavanger til Nice innstilt. Ifølge Stavanger Aftenblad ble de 180 passasjerene stående igjen på flyplassen fordi kabinpersonellet ikke møtte opp.

– Grunnet sykdom blant besetningen måtte dessverre denne avgangen innstilles, sa Linda Olsen til Stavanger Aftenblad fredag.

Norwegian har også hatt andre utfordringer den siste tiden, med blant annet overbooking og manglende kapasitet. De har leid inn ekstrafly fra andre selskaper for å ta unna trafikken, men ettersom disse flyene er mindre enn de vanlige Norwegian-flyene, har kunder på enkelte flyvninger opplevd bagasjekutt.

Les: Kutter håndbagasjen med 40 prosent på enkelte flyvninger

Mer om

 1. Norwegian
 2. Italia

Flere artikler

 1. Norwegian om flykaoset: Piloter har meldt seg syke på kort varsel

 2. Norwegian-kaoset: Agnesa (17) ble alene igjen i Norge da ferieflyet ble innstilt

 3. Norwegian-kaoset: Nå er Agnesa (17) endelig fremme hos familien

 4. Norwegian: Ingen innstillinger mandag

 5. Ferien gikk fløyten i nødpasskøen på Gardermoen

Fra andre aviser

 1. Norwegian kansellerer en rekke flyavganger

  Aftenposten
 2. Familien skulle til Split lørdag morgen. Norwegian varslet samme natt med SMS

  Aftenposten
 3. Mannskapsmangel fører til Norwegian-kanselleringer

  Fædrelandsvennen
 4. Norwegian-kunder i villrede: Rekker vi reisen vår i sommer?

  Bergens Tidende
 5. Parat bekrefter konflikt mellom pilotene og Norwegian

  Bergens Tidende
 6. Norwegian-sjefen som gjorde feriefolket fly forbanna

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder