NIQAB-BRÅK: Frp-statsråd Sylvi Listhaug, Ap-nestleder Hadia Tajik og SV-leder Audun Lysbakken under en debatt om masseinnvandringens utfordringer under Arendalsuken i august i år. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Facebook-opprør etter Sylvi Listhaugs niqab-ja

Innvandringsminister Sylvi Listhaugs følgere på Facebook er i harnisk etter at Frp-kronprinsessen nå sier nei til å innføre et forbud mot det heldekkende plagget niqab i skolen.

I et svar til stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) skriver Listhaug at hun og regjeringen ikke vil fremme noe forslag om niqab-forbud fordi det er «et lite problem i skolesammenheng og på andre offentlige institusjoner».

Les saken: Derfor sier Frp-Sylvi nei til niqab-forbud

På Facebook følges Listhaug av over 74.000 mennesker. Der blir Frp-statsråden nå skjelt ut av sine egne etter at hun delte VGs artikkel om saken fredag morgen på sin Facebook-side:

«Det var enormt skuffende å lese, at du ikke går inn for å ikke nekte dette plagget på norske skoler!! Plagget skulle vært forbudt i hele landet! Flere sier nå at de ikke vil stemme FRP til valget, men skuffelsen er størst når det gjelder deg. Utrolig mange har stor tiltro til deg, men som nevnt, mange er nå forferdelig skuffet og faktisk også forvirret!» skriver en bruker.

«Dette er hoderystende! Niqab symboliserer ekstrem kvinneundertrykkelse- og er i aller høyeste grad relatert til muslimsk ekstremisme. Det er et stort paradoks at justisdepartementet, nettopp i dag, har en konferanse om hvordan bekjempe muslimsk ekstremisme.» skriver en annen.

« Jeg synes at det er et svært uheldig standpunkt fra Sylvi Listhaug, og med dette kan hun rett og slett miste sin popularitet. Det er aldri for seint å snu dersom været blir dårlig. I denne saken så har Listhaug skuffet meg enormt.» skriver atter en annen bruker.

«Skuffande! Uventa. Ein stødig politikar blei pluttselig vinglette og ustødig.. Men tida er vel inne for å sanke stemmer fra alle hold! Trist.» skriver også en av Sylvi Listhaugs følgere.

Så langt har Listhaugs Facebook-oppdatering fått over 170 kommentarer. I kommentarfeltet forsøker statsråden å svare for seg. Til en av kritikerne skriver hun:

« Hei! Jeg personlig og Fremskrittspartiet er selvsagt for et forbud. Det har Frp foreslått en rekke ganger, og stått helt alene om. Dersom Arbeiderpartiet nå har snudd i saken, er det flertall for forslaget i Stortinget og det vil bli forbud.»

Klokken 10 la Listhaug også ut en video hvor hun forsøker å roe ned tilhengerne sine ved å fortelle at Frp på Stortinget er klare til å fremme forslag om å innføre et nikab-forbud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder