NY LEDER: Oddbjørg Minos er innstilt som ny leder for KrF kvinner. Blir hun valgt søndag, skal hun stille på landsmøtet 2. november som delegat fra KrFs sentralstyre. Foto: ODA LERAAN SKJETNE, VG

Nok et nederlag for Hareide: Bare 27 prosent av KrF Kvinner støtter ham

Den nye lederen i KrF Kvinner, Oddbjørg Minos, vil ikke følge partileder Knut Arild Hareide. Det er det bare 27 prosent av KrF Kvinner som vil.

Det er nå KrF kvinner som skal bestemme hvem delegatene til KrFs skjebnelandsmøte skal være.

En avstemning under landsmøtet til KrF Kvinner viser at bare 27 prosent (11 personer) støtter Knut Arild Hareides råd om å gå i regjering med Sp og Ap - og dermed felle Erna Solberg.

34 prosent (14 personer) vil heller vil gå i regjering med Høyre, Venstre og Frp. 39 prosent (16 personer) vil ikke gå i regjering i det hele tatt, mot partilederens råd.

Hareide ligger per nå kraftig under. Se hva delegatene vil stemme her:

Flest vil til høyre

KrF kvinner valgte seks «blå» delegater og fem røde. Én har ikke bestemt seg.

Oddbjørg Minos ble valgt til ny leder i KrF kvinner- og stiller i tillegg. Hun er «blå».
– Jeg legger bort min personlig preferanse, som i utgangspunktet ville vært å gå til venstre, og vil heller gå til dagens regjering først, sier Minos til landsmøtet.

– En stor beslutning

Minos mener at hvis de skal felle Erna Solberg, må de enten gjøre det på et statsbudsjett eller et mistillitsforslag.

– Det å skape regjeringskrise i et land er en stor beslutning, derfor er det best å først snakke med den sittende regjeringen. For jeg tror det vil vanskelig å gjøre det motsatte, sier Minos til VG.

Avtroppende leder Ann Kathrine Skjørshammer leverte flere stikk til KrF-leder Knut Arild Hareide da hun åpnet landsmøtet.

AVTROPPENDE: Ann Kathrine Skjørshammer går av som leder for KrF kvinner søndag. Foto: Frode Hansen

Hun ber Hareide innrømme at det å gå inn i regjering med Ap og Sp vil være et løftebrudd til velgerne som stemte på dem i fjor.

– Jeg fremholder at det å gå inn i regjeringen Støre, med SV som parlamentarisk grunnlag, er like mye løftebrudd som å gå inn i regjeringen Solberg. Det ene er ikke noe bedre og mer moralsk enn det andre, sier Skjørshammer.

Lørdag valgte Rogaland sine delegater og resultatet ble et stort nederlag for KrF-leder Knut Arild Hareide. 15 av 16 delegater vil nemlig beholde Erna Solberg som statsminister, mot Hareides ønske.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder