HALLOWEEN: Det blir opphold og grått vær i kveld, men mot helgen kommer uværet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Skrekkelig grått vær

Meteorologene advarer mot skrekkelig grått vær med kalde gufs og varulver i måneskinn, men regnet lar vente på seg.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Kraftige byger passerer Østlandet onsdag morgen, og enkelte steder har det kommet over 10 millimeter på bare én time, opplyser Meteorologene fra Meteorologisk institutt på Twitter.

Skal du gå «knask eller knep»? Sjekk Halloween-været der du bor!

Meteorologene advarer mot kalde gufs og varulver i måneskinn:

Halloween-været blir grått i store deler av landet, men statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt Geir Ottar Fagerlid sier det blir bedre vær i kveld.

– Været i hele Sør-Norge er egentlig ganske greit. Østlandet startet dagen med ganske grått vær med masse nedbør, men det skal lette utover ettermiddagen, og vi får oppholdsvær i kveld.

Fagerlid sier likevel det er greit å kle seg godt.

Plussgrader

Det blir plussgrader og mildt de fleste steder i landet, likevel oppfordrer han til å kle seg godt.

Visste du? Derfor feirer vi halloween

– Selv om det er plussgrader på dagen, er det greit å tenke på at temperaturene kan falle til kvelden, så det er greit å ha med seg en jakke.

les også

Faktisk.no: Nei, halloween er ikke opprinnelig en amerikansk tradisjon

Hans kollega ved StormGeo, Beathe Tveita forteller at det blir mildt vær og plussgrader i store deler av landet i kveld.

– Det er ganske mildt på sørlige deler av Innlandet til Sørlandet og nordover til Nordland, sier Tveita.

Mot ytre strøk vil temperaturene ligge opp mot fem til ni grader. Fra Oslo og nordover blir det noe kaldere. Her vil temperaturene ligge mellom tre og fire grader. I Troms og Finnmark vil temperaturene ligge rundt null grader.

les også

Jamie Lee Curtis tilbake i «halloween»-oppfølger

Selv om det blir opphold, forteller Tveita at det er ventet noe nedbør enkelte steder.

– Det blir opphold sør på Vestlandet mot Rogaland, men i Hordaland og oppover vil det være litt regn i kveld. Det samme gjelder Trøndelag og nordover mot Nordland.

Tveita sier også at det vil komme noe sludd og snø i Vest-Finnmark og i indre strøk i Finnmark.

les også

Faktisk.no: Nei, narkotika forkledd som godteri er ikke en ny trend

Stiv kuling

Selv om de fleste steder får opphold onsdag kveld, kommer nedbøren tilbake torsdag på Sør- og Vestlandet. Ifølge meteorologen blir det oppholdsvær på store deler av Østlandet, bortsett fra Buskerud og Oppland.

– Det vil også blåse opp til stiv og sterk kuling fra Vestlandet og nordover mot Nordland torsdag.

I Troms, Finnmark og Lofoten vil det komme en del nedbør. Dette vil gi seg utover dagen, og områdene helt nord får det fineste været fredag.

Tropisk storm på vei

Restene etter den tropiske orkanen «Oscar» har kurs mot Norge, og kan treffe Vestlandet lørdag formiddag som en tropisk storm. Orkanen skal svekke seg fredag og da kan komme inn i Norskehavet i løpet av natt til lørdag.

– Det vil blåse bra, med kuling hele veien fra Vest til Sør i Nordland og på Vestlandet vil vinden komme opp i storm, sier Tveita.

Uværet tar også med seg en del nedbør mot Vestlandet og Trøndelag. Meteorologen forteller at nedbøren sprer seg nordover mot Nord-Norge utover søndagen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder