STØTTER KAVANAUGH: Carl I. Hagen mener overgrepsanklagene ikke burde kommet opp i høringen til Brett Kavanaugh.

STØTTER KAVANAUGH: Carl I. Hagen mener overgrepsanklagene ikke burde kommet opp i høringen til Brett Kavanaugh. Foto: Tore Kristiansen/VG og Win McNamee/Getty

Hagen støtter Kavanaugh: – Vanlig oppførsel for 17–18-åringer

Carl I. Hagen la torsdag kveld ut et Facebook-innlegg hvor han går ut med Kavanaugh-saken: - Det er sprøtt.

Den mye omtalte høringen av dommer Brett Kavanaugh har skapt sterke reaksjoner. Høyesterettskandidaten var torsdag i høring i Senatets justiskomité.

Under høringen forklarte Christine Blasey Ford seg om et angivelig voldtektsforsøk som fant sted på 80-tallet. Det førte til at Kavanaugh gikk til kraftig motangrep.

les også

Advokatforeningen ber om at Kavanaugh etterforskes

les også

Kavanaugh avviser anklager i intervju: – Jeg har aldri forgrepet meg på noen

En av dem som har tydd til sosiale medier for å ytre seg om saken er Frp-veteran Carl I. Hagen.

– Anklager om helt vanlig oppførsel fra 17-18-åringer som er heterofile, mer enn 30 år siden, skulle altså diskvalifisere ham fra en post nå! Dette er sprøtt, skriver Hagen på Facebook.

les også

Trump fornøyd med Kavanaughs forsvarstale

En rekke av Hagens følgere uttrykker enighet i kommentarfeltet under, men flere reagerer også sterkt på at Hagen bruker begrepet «vanlig oppførsel» om anklager som går ut på overgrep, trakassering og dødstrusler.

– Det er horribelt at en så sentral politiker kan uttale seg sånn. Dette er oppførsel som er tvang mot et annet menneske og frihetsberøvelse, sier Ap-politiker Line Oma til TV 2.

Hun var blant kvinnene som varslet om Trond Giske. Hun mener Hagen lever i steinalderen om han mener at tenåringer tenker at anklagene som har kommet er innenfor.

Til VG presiserer Hagen at han med «vanlig oppførsel» mener at gutter prøver å sjekke opp jenter – ikke trekke dem inn på et rom og klå på dem slik universitetsprofessor Blasey Ford har forklart for justiskomiteen i Senatet at skjedde da de var tenåringer og gikk på videregående skole.

– Det er helt uakseptabel oppførsel, men beskrivelsen er hennes. Den har ikke han gått god for. Dette er 36 år siden. Det finnes ikke noen bevis, ingenting. Jeg synes det er veldig rart at hun ikke anmeldte det den gangen, sier Hagen til VG.

Frp-politikeren mener Kavanaugh bør vurderes ut fra den jobben han har gjort i sine 12 år som føderal dommer.

Kavanaugh selv har avvist alle anklager og sagt at han aldri har forgrepet seg på noen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder