Store vannmengder etter et voldsomt regnvær skapte flere oversvømmelser i Bergen onsdag. Her holder Torhild Vedeler kummen åpen for å ta unna vannmengdene i Kalfaret, hvor hun selv bor. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix

Nedbørsrekord i Bergen nær ved å ryke

Fra tirsdag kveld til onsdag morgen falt det 72 millimeter nedbør i Bergen. Nå er byen nær å slå en over 30 år gammel nedbørsrekord for september.

nina.holand@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Sommeren i Bergen, og landet for øvrig, var den tørreste i nyere tid. Men siden august har vestlandsbyen hatt 26 regndager med over 10 millimeter nedbør, ifølge Bergens Tidende.

Onsdag morgen våknet en rekke bergensere opp med regnvann i hus. Og med de 72 millimeterne som ifølge Geo Storm falt fra onsdag kveld klokka 20, er nedbørsrekorden for september i nyere tid nær ved å bli slått.

les også

Hjemmet til Kari (75) er oversvømt etter kraftig nedbør i Bergen

I 1986 falt det 477 millimeter regn i løpet av måneden. Så langt har det falt 420 millimeter, og det er fire dager igjen av september.

Ifølge meteorolog Lillan Bergheim hos Storm er det ventet påfyll med regn både torsdag og lørdag.

Sjekk været her.

– Så det ser ut som rekorden kan ryke, sier meteorologen.

les også

Farenivået for Veslemannen hevet til rødt nivå igjen

I tillegg er en over 40 år gammel rekord allerede slått i Bergen. Med regnet de siste dagene er de to månedene august og september oppe i 770 millimeter nedbør totalt.

Før måneden er over, har byen dermed allerede nådd det høyeste tallet i nyere tid for disse månedene samlet sett. Den forrige rekorden fra 1975 var 754 millimeter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder