PÅGREPET: Den utpekte gjenglederen er blitt siktet i kidnappingssaken fra 2015. Tirsdag ble rettssaken mot fem personer som er tiltalt i saken utsatt. Foto: Privat

Utsetter rettssak etter at utpekt gjengleder ble pågrepet

Den utpekte gjenglederen (27) i Young Bloods er siktet i en kidnappingssak som behandles i Borgarting lagmannsrett. Nå er det besluttet at rettssaken utsettes.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Fire menn og en kvinne sitter tiltalt i den aktuelle kidnappingssaken. De ble dømt til lange fengselsstraffer i Oslo tingrett i mars, men alle har anket dommen til lagmannsretten.

Les mer om kidnappingssaken fra 2015 her.

Tirsdag morgen ble det besluttet at ankesaken utsettes til onsdag klokken 12.30.

les også

Tatt i Marokko – dette er historien om gjenglederen

– Det foreligger dokumenter i en annen straffesak som forsvarerne har rett til innsyn i, og lagmannsretten har besluttet at saken blir utsatt inntil de har fått innsyn i disse, sier lagdommer Håvard Holm i Borgarting.

Bakgrunnen for utsettelsen er pågripelsen av den utpekte lederen i den kriminelle gjengen Young Bloods, som skjedde i Marokko i forrige uke. Han ble tatt etter en internasjonal etterlysning fra norsk politi.

BORTFØRT MED BIL: Dette er bilen som ble brukt da mannen i 40-årene ble kidnappet i september 2015. Foto: Politiet

Flere personer siktet

Den sisten tiden har politiet fortsatt etterforskningen i kidnappingssaken som nå behandles i lagmannsretten. Mellom fem og ti nye personer er blitt siktet i saken, ifølge politiet.

En av disse er den utpekte gjenglederen. I retten kom det frem at det blant annet skal foreligge siktelser om forbund om kidnapping i etterforskningen som politiet nå holder på med.

les også

Budsjettlekkasje: Vil bla opp 70 millioner for å ta Oslo-gjengene

– Jeg tar lagmannsrettens beslutning til etterretning. Jeg kan ikke kommentere den pågående etterforskningen, sier statsadvokat Kirsti Guttormsen til VG.

Alle forsvarerne i Borgarting lagmannsrett var samstemte om at rettssaken måtte utsettes til de hadde fått mulighet til å gjennomgå dokumentene i den pågående etterforskning mot den utpekte gjenglederen og de andre siktede.

– Vi vet ingenting om hva som ligger i disse dokumentene. De kan ha betydning for de tiltalte i saken som nå behandles av lagmannsretten, sier forsvarer Jon Anders Hasle til VG.

Les VGs dokumentar «Gjengen ingen klarte å stoppe».

BLODIG ANGREP: En mann i 40-årene ble utsatt for vold og trusler på Holmlia i Oslo i september 2015. Deretter ble han bortført og holdt fanget i en leilighet. Foto: Politiet

«Han skal slippes løs. Nå!»

Overfor lagmannsretten argumenterte forsvarerne at det kan ligge opplysninger i den nye etterforskningen som har betydning for deres klienter – også med tanke på uskyld.

les også

Riksadvokaten med gjengtiltak: Vil ikke ha det som i Sverige

Det var i september 2015 en mann i 40-årene skal ha blitt utsatt for vold, trusler og holdt fanget i en leilighet på Holmlia i Oslo. Først etter to døgn ble ha sluppet løs.

HOLDT FANGET: Mannen i 40-årene skal ha blitt holdt fanget i denne leiligheten i september i 2012. Foto: Politiet

Frigivelsen av kidnappingsofferet skjedde bare noen timer etter at politiet hadde avhørt 27-åringen som ble pågrepet i Marokko i forrige uke.

VG har tidligere skrevet at han samtidig hadde en uformell samtale med politiet hvor han skal ha fått følgende beskjed:

«Han skal slippes løs. Nå!»

Politiet hadde da forsøkt å finne den kidnappede mannen, uten å lykkes. Store politistyrker ble satt inn i aksjonen.

Se politiets pressekonferanse fra september i 2015:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder