BYDEL MED UTFORDRINGER: Det har vært mange negative nyhetsoppslag om bydelen Stovner i Oslo den siste tiden. Bildet er fra Vestli hvor politiet er på plass med synlig politi. Foto: Helge Mikalsen

Erna Solberg om bråk i Oslo-bydel: Det hardner til

Statsministeren og justisminister Tor Mikkel Wara møtte på Stovner politikammer for å bli orientert om situasjonen rundt ungdomskriminalitet i Oslo-bydelen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Møtet har ikke vært annonsert fra noen av departementene, melder Dagbladet. Regjeringsrepresentantene møtte enhetsleder for enhet Øst, John Roger Lund, og politimester Hans Sverre Sjøvold.

Stasministeren sier etter møtet at situasjonen er alvorlig fordi man observerer en viss forverring fra i fjor.

– Da var det ikke svenske tilstander, men det har hardnet til i ungdomskriminalitet siden da, og flere er registrert, sier statsministeren til avisen.

Hun mener utviklingen i bydelen går feil vei.

MØTTE PÅ STOVNER: Statsminister Erna Solberg fikk informasjon om situasjonen rundt gjengkriminalitet og vold på Stovner i Oslo. Foto: Tore Kristiansen

Hun tar overfor Dagbladet til orde for å jobbe med barn og unge tidlig, og at det også dreier seg om utfordringer i levekår, utdanning og integrering.

Bakgrunnen for møtet har vært en rekke medieoppslag den siste tiden om blant annet vold, trusler og økt gjenkriminalitet på Vestli i bydelen Stovner.

VG snakket i helgen med natteravner som ble angrepet med stein.

– Vi har noen elementer som ødelegger for alle andre. Disse har krysset en linje, som ikke skulle vært krysset. Steinkasting er ikke akseptabelt, uttalte natteravn Annstein Garnes til VG.

Bakgrunn: Natteravnene stopper patruljering i Oslo-bydel.

I slutten av april ble det avfyrt skudd inne på en pizzarestaurant på Vestli, etter at en gruppe maskerte ungdommer hadde angrepet en eller to personer på Vestli torg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder