ETTERFORSKER BRANN: Rundt klokken 14.00 torsdag fikk politiet melding om brann i en søppelbøtte utenfor boligen til justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: Ole Kristian Bjellaanes / NTB scanpix

Etterforsker mulig brannstiftelse ved boligen til Tor Mikkel Wara

Politiet og PST etterforsker en brann i en søppelbøtte utenfor boligen til justisminister Tor Mikkel Wara.

Vi fikk en melding 13.52 fra et vitne på stedet som så at det brant i en søppelbøtte utenfor boligen til Tor Mikkel Wara, sier operasjonsleder Rune Ullsand til VG.

Det var nettavisen Filter Nyheter som først omtalte saken.

Politiet var raskt på stedet med brannvesenet og slukket brannen.

SJEKKER: Politiet utfører undersøkelser på stedet Foto: KRISTER SØRBØ

– Vi er fremdeles på stedet og etterforsker saken bredt og holder alle muligheter åpne. Det betyr at vi også etterforsker muligheten for påtennelse.

Politiet utfører undersøkelser på stedet, og har blant annet snakket med flere naboer for å kartlegge situasjonen.

Ifølge Filter Nyheter bærer et søppelspann utenfor boligen tydelig preg av å ha smeltet.

Ullsand sier videre at PST er kontaktet, og etterforsker saken.

Vi er orientert av Oslo politidistrikt som nå har saken. Vi vurderer trusselbildet mot justisminister fortløpende, og iverksetter tiltak vi mener er nødvendig, sier Martin Bernsen, informasjonssjef i PST til VG.

VG har vært i kontakt med Justisdepartementet, som ikke ønsker å kommentere saken.

Etterforsker trusler

I desember i fjor ble det klart at politiet etterforsket trusler mot justisministeren etter at ordet «rasist» ble tagget på huset hans, og bilen hans ble forsøkt påtent.

– Vi har startet etterforskning på bakgrunn av trusler mot myndighetspersoner. Vi har hatt samarbeid med Oslo PD, men PST har nå tatt over denne saken. Vi ser svært alvorlig på saken, men kan ikke kommentere noe ytterligere på nåværende tidspunkt, sa informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste til VG den gangen.

ETTERFORSKER BRANN: Rundt klokken 14.00 torsdag fikk politiet melding om brann i en søppelbøtte utenfor boligen til justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: Ole Kristian Bjellaanes / NTB scanpix

Hendelsene fant sted i kjølvannet av at teaterforestillingen «Ways of seeing» på Back Box Teater i Oslo skapt reaksjoner. Forestillingen bruker video-opptak av boligen til Tor Mikkel Wara (FrP), politikerne Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP) og Christian Tybring-Gjedde (FrP), samt Resett-redaktør Helge Lurås.

Justisministeren selv kalt handlingene for et angrep på demokratiet. Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, kalte personene bak teaterstykket for inntrengere.

les også

Samboeren til Tor Mikkel Wara ut mot teaterforestilling: – De er inntrengere

Regissør av forestillingen Pia Maria Roll sa til VG at det hele var uproblematisk.

– Vi har en tidligere høyesterettsdommer på scenen, som har gått gjennom de juridiske aspektene. Dette er bilder som du kan laste opp fra google maps. Det er helt uproblematisk, sier Roll.

Rundt utgangen av året ble det klart at Bertheussen anmeldte Black Box teater for blant annet krenkelse av privatlivets fred.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder