HASTEMØTE: Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) er innkalt til hastemøte i partigruppen mandag ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Frp har innkalt til krisemøte

Fremskrittspartiets stortingsgruppe er bedt om å være i beredskap fra klokken 15 mandag ettermiddag. Også partiets statsråder vil kunne bli innkalt til møte.

VG / NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har varslet stortingsgruppen om at det kan bli et gruppemøte mandag ettermiddag. Det ser vi som helt naturlig sett i lys av situasjonen som har oppstått, og det forhold at KrF skal ha et landsstyremøte tidligere på dagen, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi.

– Det er egentlig bare en fremskynding av gruppemøtet som vi skulle avholdt på onsdag, tilføyer han.

les også

Flere fylkesledere i KrF sier tilliten til Sylvi Listhaug er «tynnslitt»

– Det er en viss usikkerhet rundt dette

Partienes statsråder deltar normalt under gruppemøtene på Stortinget. Det vil være tilfellet mandag også. Justisminister Sylvi Listhaug har allerede avlyst et planlagt besøk til Svalbard søndag og mandag, men hva som blir utfallet av det som tegner til å bli et høydramatisk politisk døgn fram til mistillitsforslaget tirsdag kommer til behandling, vil Limi ikke spekulere på.

– Vi avventer KrFs beslutning og tar det derfra. Jeg håper fortsatt konklusjonen blir at KrF ikke ønsker å støtte mistillitsforslaget, men at de nøyer seg med kritikken som alt er uttrykt og den unnskyldning som Stortinget har fått, sier han.

les også

Sylvi Listhaug slettet omdiskutert bilde fra Facebook

På spørsmål fra NTB om han er urolig for utviklingen i saken, svarer Limi som følger:

– Det er en viss usikkerhet rundt dette, for nå er det jo flere partier som har sagt at de vil støtte mistillitsforslaget. Nå er det opp til KrF, og jeg ser jo fram til å få en avklaring på mandag.

Massiv kritikk

Listhaug fikk massiv kritikk da hun la ut et bilde av væpnede krigere med teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet». Men det var beklagelsen i Stortinget torsdag som fikk Arbeiderpartiet til å bestemme seg for å ikke bare stemme for sterk kritikk av justisministeren, men også stille seg bak et mistillitsforslag mot Rødt fremmet.

Mistillitsforslaget skal behandles tirsdag i Stortinget. Om mistilliten mot Sylvi Listhaug (Frp) får flertall, må Erna Solberg ta stilling om hun vil stå bak justisministeren og stille kabinettsspørsmål på vegne av hele regjeringen. Hun sier til VG at det er et spørsmål hun bare vil svare Stortinget på.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder