Politiet har slått drapsalarm: Jente (13) funnet død på Jæren

JÆREN (VG) Politiet jakter på en ukjent gjerningsperson etter at Sunniva Ødegård (13) ble funnet død ved en sti på Varhaug natt til mandag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var faren til 13-åringen som kontaktet politiet, etter at hun ikke hadde kommet hjem til avtalt tid etter å ha vært på besøk hos en venn.

Faren gikk ut for å lete etter datteren og møtte tilfeldig en politipatrulje etter én times tid. Politiet var på Varhaug, som ligger mellom Stavanger og Egersund, i forbindelse med et annet oppdrag - melding om innbrudd.

Etter at patruljen ble kontaktet av Sunnivas far, så ble de med for å lete etter henne.

– Foreldrene er selvfølgelig i sjokk etter det som har skjedd. Nå avventer de etterforskningen og håper på snarest mulig løsning, sier familiens bistandsadvokat Harald Øglænd til VG.

Ble funnet nær hjemmet

13-åringen ble funnet død klokken 03.10 natt til mandag. Funnstedet, som politiet har sperret av, ligger mindre enn 200 meter fra familiens bolig. På en sti som går langs jernbanen i boligområdet på Varhaug.

TEKNIKERE PÅ STEDET: Sunniva Ødegård ble funnet død på en sti langs jernbanelinjen - like i nærheten av egen hjem. Foto: Marius Vervik, VG

Politiet etterforsker saken som drap, og har foreløpig ingen mistenkte.

Navn og bilde av 13-åringen ble frigitt av politiet i en pressemelding mandag kveld.

Politiet ble koblet inn i saken ved midnatt, omtrent en time etter at faren hadde begynt å lete etter datteren.

– Hovedteorien er at hun er drept, men vi undersøker andre mulige hypoteser, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl under pressekonferansen mandag formiddag.

Avhører vitner

Politiet gjennomfører nå en rekke avhør i forbindelse med drapsetterforskningen. Flere av vitnene er mindreårige og blir avhørt på barnehuset i Stavanger.

– De har informasjon som vi ønsker å ta del i, opplyser Bjørn Kåre Dahl, seksjonsleder på personalseksjonen ved Vest politidistrikt til VG.

– Sjekker dere alibi på de mindreårige som blir avhørt?

– Jeg vil ikke gå i detalj, men når vi avhører vitner tett opp mot en handling så vil det å sjekke opp mot faste holdepunkter bli helt naturlig, sier Dahl.

Kripos koblet inn

Politiet sier at de foreløpig ikke vet noe om dødsårsaken, men at 13-åringen vil bli sendt til obduksjon så fort som mulig.

Det er uklart om hun døde på stedet hun ble funnet.

– Nå er det viktig for oss å kartlegge hennes siste bevegelser, for å finne ut hva som har skjedd og hvor det har skjedd. Det er et funnsted, og vi er ikke sikre på at handlingen har skjedd der. Det er av interesse for oss å finne ut om det kan ha skjedd et annet sted, sier Dahl.

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere om 13-åringen er påført skader, eller opplyse andre detaljer fra funnstedet. Politiet vil heller ikke opplyse om de har kontroll på avdødes mobiltelefon.

Det var en voksen person som fant Sunniva Ødegård død. Vedkommende kjente 13-åringen og hjalp til med å lete.

Kripos er bedt om bistand i saken, og kom frem til åstedet klokken 12.30 mandag.

– Vi bistår både teknisk og taktisk, opplyser kommunikasjonssjef Ida Dahl Nilssen til VG.

Etterlyser tips om observasjoner

Området som er sperret av har en radius på flere hundre meter.

Politiet ber eventuelle vitner om å kontakte dem.

– Det er ønskelig at eventuelle vitner som kan ha sett eller hørt noe de har reagert på eller lagt merke til, tar kontakt, skriver politiet.

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl ber om at potensielle vitner noterer ned hvilket tidspunkt de var ute på, hva de hadde på seg, hvem de var sammen med og eventuelle kjøretøy de befant seg i.

– Politiet interessert i personer som kan ha hørt eller sett noe av interesse fra søndag kveld til mandag morgen, for eksempel personer, lyder, biler eller andre ting som kan ha betydning for å finne ut hva som kan ha skjedd, sa Dahl under pressekonferansen.

Gaute Øgreid Rasmussen, prest i Hå og en del av kommunens kriseteam, sier at kirken åpner dørene mandag kveld.

– Klokken 19.00 åpner kirken dørene. Uniformert politi som informerer om hendelsen, kommunens kriseteam og kirkens omsorgsteam vil være til stede, sier Rasmussen.

FUNNSTED: Sunniva Ødegård (13) ble funnet død på Jæren i tre-tiden natt til mandag. Politiet har sperret av funnstedet for å gjøre krimtekniske undersøkelser. Foto: Marius Vervik, VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder