Faren over etter eksplosjonsfare i Akershus

Flere ble evakuert da det startet å brenne i en container med brannfarlige flasker på Kråkstad i Ski kommune.

Men like etter klokken 18 var faren over. Politiet melder at de har sjekket temperatur og gassforekomst på flaskene med oksygen og acetylen, og at mange beboere nå kan få flytte hjem igjen.

– Kun de aller nærmeste til brannen er fortsatt evakuert.

Det var onsdag ettermiddag at fylkesvei 28 ble stengt i begge retninger, og de nærmeste beboerne i området ble evakuert til Kråkstad barneskole, som ligger i nærheten.

Ved 16.30-tiden var situasjonen fortsatt uavklart, og politiet skjøt da mot flaskene i håp om at innholdet skulle brenne ut fortere.

Livio Aadalen (15) bor omtrent 30 meter fra brannen, og hadde akkurat kommet hjem fra skolen da han kjente en mistenkelig lukt.

– Det luktet rart, men jeg forsto ikke hva det var. Da jeg snudde meg og så ut vinduet, så jeg masse røyk. Jeg ble litt redd, men det gikk greit, forteller han til VG.

ETTERSLUKKING: Mannskaper på plass i Kråkstad onsdag. Foto: Torstein Bøe

Noen minutter senere kom det brannbiler, og 15-åringen ble sammen med to naboer evakuert til gymsalen på Kråkenes skole, som ligger like ved. Senere ble han hentet av faren, som var på jobb i Oslo da brannen startet.

Sistnevnte forteller til VG at de nå er på vei til noen familiemedlemmer som ikke er evakuert.

PRØVER Å FÅ OVERSIKT: Politi og brannvesen på plass i Kråkstad. Foto: Livio Aadalen

Da VG snakket med politiet ved 15.30-tiden hadde de ikke oversikt over hvor mange som evakueres.

– Det har ikke eksplodert ennå, vi krysser fingrene for at det skal brenne ut. Det brenner fortsatt og situasjonen er uavklart. Brannvesenet går ikke inn, enten må det brenne ut eller så må vi punktere flaskene ved å skyte på dem, sier Sandberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder