ULYKKESSTEDET: Det ble lagt ned lys og blomster på Slemdal mandag kveld Foto: MATTIS SANDBLAD

Etterlyser vitner etter at gutt (2) omkom i trafikkulykke

En gutt omkom mandag ettermiddag i en ulykke på Slemdal vest i Oslo. Politiet ønsker fortsatt flere opplysninger og ber vitner ta kontakt.

Den alvorlige ulykken skjedde noe før klokken 17 på mandag i et fotgjengerfelt ved Stasjonsveien/Tråkka. Begge foreldrene var sammen med gutten da det skjedde.

– Det har vært en trafikkulykke. Et barn er påkjørt og dessverre omkommet, fortalte operasjonsleder Sven Kristian Lie ved Oslo politidistrikt til VG.

Tirsdag ettermiddag sier politiet at de etterlyser flere opplysninger og vitner.

De er spesielt interessert i å komme i kontakt med føreren av en bil som kom i Tråkka sørfra, og som svingte til venstre i Stasjonsveien like før ulykken skjedde rundt klokken 16.35.

Føreren av bilen, en mann i 60-årene, ble siktet i saken og fratatt førerkortet, men politiet opplyste i går at de raskt fikk oversikt over situasjonen. Det var ingen mistanker om noen form for ruspåvirkning hos bilføreren, fortalte innsatsleder på ulykkesstedet, Arve Røtterud.

Siktedes forsvarer, Ellen Holager Andenæs, bekrefter dette og legger til at føreren heller ikke skal ha kjørt for fort.

les også

Liten gutt døde i trafikkulykke i Oslo: Skal ha skjedd i fotgjengerfelt

– Det er foreldrene vi tenker på nå

– Dette er jo en fryktelig tragedie, sier Andenæs.

Hun forteller at siktede samarbeider med politiet etter beste evne og at de må avvente og se hva etterforskningen viser.

Han har det selvfølgelig fryktelig tungt. Men det er foreldrene vi tenker på nå. Han har den dypeste medfølelse for familien, sier forsvareren.

les også

Fulgte kone og tre døtre til graven: – Nå må vi oppfylle drømmene de ikke fikk

Innsatsleder på ulykkesstedet, Arve Røtterud, fortalte at politiet raskt fikk en god forståelse av hva som hadde skjedd:

– Når det har blitt grønt for fotgjengere, har gutten løpt ut i veien. Bilen har svingt og truffet gutten i fotgjengerfeltet, sa Røtterud.

Bilen skal også ha hatt grønt lys.

Han opplyste at helsepersonell kom raskt til ulykkesstedet som ligger nordvest i Oslo, ikke langt unna Holmenkollveien.

– Livet stod likevel ikke til å redde, sa innsatsleder.

– Ikke nødvendigvis en trygg bilvei

Caroline Reed Smith-Meyer, leder i foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Slemdal barneskole, forteller at dette er kryss de har lagt merke til.

– Skoleveien til barna på skolen er ikke nødvendigvis en trygg bilvei. Når du får både grønt lys for fotgjengere og bilister på samme tid, så utgjør det en større fare, forteller hun.

Espen Selmer-Torgersen er også i FAU, i gruppen som omhandler trafikk og miljø. Han forteller at de generelt har et fokus på å sikre tryggere bilveier i området.

– Uansett hvor veien går, er vi opptatt av at skoleveien for barna skal være trygg. Vi er klar over at dette krysset er regulert på den måten, men det gjelder jo mange kryss i landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder