FIKTIVE REISEREGNINGER: Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari har sagt seg villig til å la straffesaken behandles som en tilståelsesdom. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mazyar Keshvari erkjenner å ha levert fiktive reiseregninger

Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari erkjenner å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget for 450.000 kroner, skriver Aftenposten.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri, og har sagt seg villig til å la straffesaken bli behandlet som en tilståelsesdom, skriver avisen.

Ifølge avsløringer i Aftenposten har Mazyar Keshvari fått utbetalt penger for reiser han ikke har gjennomført. Han har siden oktober vært under politietterforskning.

les også

Stortinget anmelder Keshvari for falske reiseregninger

I tidsrommet november 2016 til august 2018 har Keshvari levert reiseregninger for over en halv million kroner til Stortinget. Av dette utgjør 290.000 kroner reiser som ikke er dokumentert. Det er ikke dokumentert om hele summen gjelder fiktive reiser.

- Han må rydde opp og Stortinget må rydde opp, sa statsminister Erna Solberg (H) i sin første reaksjon på Frp-politikerens udokumenterte reiseregninger i oktober i fjor.

les også

Keshvari har levert inn liste over feil til Stortinget

Keshvari har beklaget og innrømmet at han har fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Stortingsrepresentanten har vært sykemeldt siden 9. oktober.

I sommer ble politiets etterforskning avsluttet og saken ble oversendt statsadvokaten.

Nå er det klart at Keshvari samtykker til at saken går som en såkalt tilståelsesdom og at summen er betydelig høyere enn tidligere antatt.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri, noe som kan gi opp til seks års fengsel.

– Siktelsen er i samsvar med hans forklaring, og han er glad for å bli trodd og vil ta sin rettferdige straff for dette. Nå er det om å gjøre å bli ferdig med saken og legge den bak seg, sier forsvarer John Christian Elden til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder