• Syv studenter smittet i Bergen

  Bachelorstudentene på økonomi og administrasjon på Høgskolen Vest campus Bergen har fått beskjed om at all campusundervisning er avlyst på dagen, på grunn av smitte av syv studenter. Neste campusundervisning blir ikke før i uke 36.

  Publisert 21. august, kl. 09:26

 • – Jeg fikk beskjed fra en fadder om at to studenter har testet positivt og flere har symptomer i natt. Vi avlyser dermed all campusforelesning for bachelorstudentene i dag inntil vi har fått oversikt over situasjonen og har kontakt med lokal smittevernmyndighet, sier instituttleder Tom Skauge til VG.

  Noen timer senere sier Skauge til VG at flere har tatt kontakt. Nå er det syv studenter som er bekreftet smittet.

 • Mellom 450 og 500 studenter tar bachelorutdanningen. Instituttleder Skauge setter pris på at studentene selv har meldt ifra.

  På grunn av de nye tilfellene avlyser instituttet undervisning på campus både i dag og neste uke.

 • – Jeg er veldig glad for at vi har så ansvarlige studenter. Det har vært en del kritikk mot fadderarrangement i det siste, men her på høgskolen har vi registrert at de har vært ufattelig disiplinert og virkelig tatt smittevern på alvor når de har vært på campus.

  VG ble først fortalt at studentene ble bedt om å holde seg hjemme, men får senere opplyst at det kun er undervisningen på campusen som er avlyst. Instituttleder Skauge forteller til VG at studentene ikke er i karantene med mindre de er omfattet av den forskriftsmessige karanteneplikten.