SPERRET AV: Politiet i Bergen har fått tillatelse til å åpne en grav på Øvsttun gravplass. Foto: TOR HØVIK / Bergens Tidende

Politiet graver etter Trine Frantzen

Politiet har fått tillatelse til å åpne en grav på Øvsttun gravplass, der de søker etter Trine Frantzen.

Den kriminaltekniske undersøkelsen på Øvsttun gravplass etter Trine Frantzen som forsvant i 2004 har startet.

Politiinspektør Tore Salvesen i Vest politidistrikt sier til VG at vitneforklaringer har pekt dem i retting av gravplassen, og at tidligere geoskanninger har gitt tilstrekkelig med informasjon til at de har begynt gravearbeidet.

– Vi håper å finne levninger etter Trine Frantzen, sier politiinspektør Tore Salvesen i Vest politidistrikt til VG.

Arbeidet starter onsdag 15. mai og avsluttes senest torsdag 16. mai. Salvesen forteller at politiet har startet gravingen.

– Det går sakte, men sikkert frem. Vi kommer til å bruke hele dagen og helt sikkert store deler av morgendagen på dette arbeidet.

les også

BA: Politiet skal åpne grav i søket etter Trine Frantzen

I april opplyste politiet at de gjennomførte skanning av 12 graver på Øvsttun gravplass i Fana, for å finne ut om det ligger flere i graven enn det skal være. En av politiets teorier er at Frantzen, som tilhørte et belastet rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.

– Håpet er å finne Trine Frantzen, slik at familien kan få en grav å gå til, sier politiinspektøren til VG forrige fredag.

les også

«Mistenkelig» funn i søket etter forsvunne Trine Frantzen

Undersøkelsene vil kun foregå i det øverste jordlaget på gravplassen og skal ikke berøre den opprinnelige gravlagte. Politiet vil ikke åpne graver med kister eller urner.

31 år gamle Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os i mai 2004.

To personer, den ene Frantzens samboer, ble siktet for forsettlig drap i 2007, men saken ble henlagt året etter på grunn av bevisets stilling. Saken ble gjenopptatt i 2012, da det også kom inn nye tips.

Politiet opplyser at de ikke har noen nye mistenkte i saken.

IKKE FUNNET: Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os i begynnelsen av mai 2004. Foto: Politiet / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder