RANET: Ifølge vitner ble det avfyrt skudd da to tenåringsgutter ble ranet i Skien. Foto: Geir Norendal

Tre tenåringer pågrepet etter væpnet ran i Skien

Ifølge vitner og de to fornærmede ble det avfyrt skudd. Tre tenåringer er nå pågrepet og siktet i saken.

Politiadvokat Jan Helge Palm bekrefter overfor Telemarksavisa at politiet har pågrepet tre personer i midten av tenårene etter et ran i Skien onsdag kveld,

To gutter i midten av tenårene skal ha blitt ranet og truet med et våpen i et boligfelt på Klyve i Skien. Ifølge vitner og de fornærmede ble det avfyrt skudd.

Palm ønsker imidlertid ikke å gå nærmere inn på hva som førte til pågripelsen. De tre har status som siktet i saken, skriver NTB.

Politiet fikk melding om ranet klokken 18.39.

– På grunn av sin unge alder sitter de ikke i politiets arrest, og vi har gjort avhør av to av dem. Den tredje vil vi få tatt avhør av så fort det lar seg gjøre, sier politiadvokaten til avisa.

Onsdag kveld jobbet politiet for fullt med å identifisere to gjerningspersoner. De mistenkte stakk av fra stedet på en motorisert tohjuling. Det er uklart om det var en scooter, moped eller motorsykkel.

– Alle vitnene sier det samme. Vi tviler ikke på at det har skjedd, og jobber ut i fra at det er blitt avfyrt skudd. Det ble sannsynligvis skutt opp i luften, og ikke mot personer, sier operasjonsleder André Kråkenes til VG.

Politiet opplyste til VG onsdag kveld at de hadde fått flere tips, og at de jobbet med å sjekke ut flere personer.

En av guttene skal ha blitt fraranet en mobiltelefon. De er ikke fysisk skadet.

– De to guttene blir tatt hånd om og skal avhøres videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder