STEVNET: Tynset-advokaten Bjørnar Kristiansen er stevnet som vitne i overgrepssaken i Alvdal. Advokaten er mistenkt for å ha forhindret politiets etterforskning. Foto: Mali Hagen Røe/Østlendingen

- Pappa blir sint hvis jeg snakker med politiet

Mistenkt advokat stevnet som vitne i Alvdal-saken

ELVERUM (VG Nett) Midt på natten ringte et av ofrene i overgrepssaken til politiet: - Pappa blandet seg inn, en advokat snakket med meg og jeg trakk forklaringen min.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Jenta som ringte var den samme som ikke ønsket å forklare seg for retten tirsdag etter at hun møtte moren sin i tinghuset i Elverum.

Ifølge politibetjent Lasse Kalvø som snakket med jenta natt til 9. oktober i fjor, var hun på gråten og sa det var veldig viktig for henne å snakke med politiførstebetjent John Christian Møller.

Det er han som har avhørt jenta i avhørene som ble lest opp for retten tirsdag.

Les også: Mistenkt advokat trakk seg

Grafikk: Tom Byermoen

- Blir sint

- Hun fortalte at hun bodde hos faren sin, og at han ville bli sint hvis hun snakket med politiet, forklarer Kalvø i retten.

Dagen i forveien var jenta i avhør med politiet.

- Pappa blandet seg inn, en advokat snakket med meg og jeg trakk forklaringen min, sa jenta i telefonen.

Jentas foreldre, begge 46 år, er tiltalt for å ha medvirket til seksuelle overgrep mot datteren og sønnen. De erkjenner ikke straffskyld.

Påtalemyndigheten har ingen bilde- eller videobevis som knytter foreldrene til saken på samme måte som de to hovedtiltalte. Men i dommeravhørene med sønnen blir foreldrene trukket inn i saken.

Stevnet som vitne

Som VG Nett har skrevet tidligere hadde farens tidligere forsvarer, advokat Bjørnar Kristiansen, et møte med faren i fjor høst. Tilstede på møtet var den unge jenta.

Dette skjedde i en periode da politiet foretok flere viktige avhør i den omfattende overgrepssaken i Alvdal, og det var stor fare for at jenta kunne bli påvirket.

Advokat Kristiansen er mistenkt for å ha forhindret politiets etterforskning. Politiet har bekreftet at advokaten har status som mistenkt.

Kristiansen ble i dag stevnet som vitne i overgrepssaken av farens nåværende forsvarer, advokat Frode Wisth.

Trakk seg

Kristiansen trakk seg som forsvarer da etterforskningen av saken gikk mot slutten. Det skjedde bare kort tid før overgrepssaken skulle for retten.

- Det var en totalvurdering av hele situasjonen. For meg var det unaturlig å bli med videre. Jeg ønsket ikke å bli med i en hovedforhandling, sa Kristiansen til VG Nett for snart to uker siden.

Tynset-advokaten avviser at han har drevet påvirkning av et vitne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder