Etterforsker fire voldtekter og ett voldtektsforsøk i Østfold

Politiet i Østfold etterforsker fire voldtekter denne helga, to av dem karakteriseres som overfallsvoldtekter. Ei jente i tenårene har dessuten anmeldt et voldtektsforsøk i Moss søndag kveld.

Artikkelen er over åtte år gammel

Jenta klarte å vri seg unna tre menn som forsøkte å voldta henne, opplyser operasjonsleder Rune Kristian Arneberg i Østfold politidistrikt til NRK.

Til sammen skal det ha skjedd fire voldtekter i Østfold i helga, en av dem skjedde i Indre Østfold, de øvrige tre i Fredrikstad. To av voldtektene i Fredrikstad karakteriseres som spesielt grove, såkalte overfallsvoldtekter.

- En av kvinnene fikk så grov behandling at hun måtte til akuttmottaket for at det skulle kunne tas sporsikring. Kvinnen var også sterkt nedkjølt, sier Ann Helen Lomsdalen, leder for overgrepsmottaket i Fredrikstad til Fredriksstad Blad.

Tre av voldtektene var søndag anmeldt. I en av sakene var det to gjerningsmenn og i ett tilfelle kjente kvinnen til gjerningsmannen.

Den ene av voldtektene i Fredrikstad skjedde i en leilighet i sentrum. En mann som knyttes til denne voldtekten ble pågrepet klokka 5.30 natt til søndag. Mannen har status som mistenkt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder