Hjemme igjen etter fire år i husarrest i Brasil

Trondheimsmannen Arvid Birkeland har fått sitt pass tilbake og har kommet til Trondheim etter å ha tilbrakt fire år i husarrest og vanlig arrest i Brasil.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Sammen med en annen trondheimsmann, Trygve Kristiansen, skal han vitne i en sak de to har anlagt mot en norsk mann som har vært ansatt i et firma i Brasil.

De to mener denne mannen har gitt gale opplysninger til politiet, og at dette førte til arrestasjonen og senere husarrest i Brasil de siste fire årene, melder NRK.

Birkeland og Kristiansen ble pågrepet i en politiaksjon for fire år siden. Aksjonen var samordnet mellom politiet i Brasil og Økokrim i Norge.

I alt 30 personer ble pågrepet i aksjonen, som primært rettet seg mot den såkalte B-gjengen. Økokrim mistenkte at 500 millioner svarte kroner kunne være hvitvasket ved investeringer i et leilighetskompleks i Natal i Brasil. Det er mange domfelte i saken, men Birkeland og Kristiansen har hele tiden bedyret sin uskyld, og Økokrim har innrømmet at det ikke finnes bevis mot dem.

Økokrim har fått mye kritikk for sin behandling av saken og er endog blitt anmeldt av advokat John Christian Elden.

- Det har vært en tung tid, men nå tror jeg vi er på vei mot en oppreisning, sier Birkeland.

Han har tidligere fått avslag på søknader om å få reise hjem til Norge. Det at han nå fikk reise, tyder på at saken er på rett vei, mener han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder