SKADET: Her blir en av de to skadede mennene ved Tokerud skole kjørt avgårde i ambulanse. Foto: VG Nett-tipser

Mindreårige angrepet med kniv, balltre og hammer

Politiet vil pågripe to navngitte menn

STOVNER (VG Nett) En mindreårig gutt blir operert for alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket på Stovner i Oslo torsdag kveld. Politiet ønsker å pågripe to menn etter angrepet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Politiet fikk melding om knivstikkingen utenfor Tokerud skole klokken 20.33. De har nå besluttet å pågripe to navngitte menn, men har foreløpig ikke lykkes.

- Begge er på frifot fredag morgen, opplyser vaktleder Oddleif Sveinungsen ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Bevæpnende tjenestemenn kom til stedet i løpet av få minutter, og fant en gutt som var stukket i ryggen med kniv inne på boligfeltet. Han hadde rømt for gjengen som gikk til angrep.

Vitner har opplyst til politiet at det var tre personer som kom kjørende i en mørk bil til skolen i Groruddalen. Det skal være en sort BMW. Kort tid etterpå gikk de til angrep på åtte personer som hadde kommet til skolen i en annen bil.

- Den svarte bilen skal ha kjørt inn i en bil de andre ungdommene hadde med seg, og de skal ha knust frontruten på ungdommenes bil, sier operasjonsleder Britt Børve til NTB.

KNIVSTUKKET: 17-åringen som ble stukket med kniv i ryggen søkte tilflukt i boligområdet. Det er tydelige blodspor på stedet. Foto: MAGNAR KIRKNES

Deretter gikk de løs på dem med kniv, balltre og hammer.

Tre personer endte opp med skader.

14-åringen slått i hodet

En 17 år gammel gutt ble fløyet med helikopter til Ullevål universitetssykehus etter å ha fått en kniv i ryggen. Han er alvorlig skadet og blir operert.

En 18 år gammel gutt ble kjørt med ambulanse til sykehuset etter å ha blitt slått i hodet med hammer.

Den siste gutten ble plastret for skader i hodet på stedet.

- Jeg er bare 14 år, og ble slått med balltre, forteller han til VG Nett.

Vet du noe om hendelsen?Ta kontakt med VGs journalister her.

Ved 22-tiden torsdag kveld var ingen pågrepet for det voldelige angrepet. Politiet ønsker kontakt med vitner som kan ha sett gjerningsmennenes bil i området rundt klokken halv ni.

- Dersom det finnes personer som har lagt merke til en mørk bil i området, og de ikke har snakket med oss, ønsker vi at de tar kontakt, opplyser innsatsleder Rune Instebø til VG Nett.

ANGREPET I SKOLEGÅRD: Guttene befant seg på Tokerud skole da en bil med tre gutter kom kjørende og gikk til angrep. Foto: MAGNAR KIRKNES

Begge de to guttene var ved bevissthet da de ble fraktet til sykehus. Tilstanden til 17-åringen som ble knivstukket betegnes som alvorlig, men ikke livstruende.

Massiv politiinnsats

Flere vitner forteller til VG Nett at det var en høylytt krangel kort tid før gjengen gikk til angrep på guttene med kniv, balltre og hammer.

- Vi så at det var en person som lå på gangveien like ved skolen. Han hadde blitt knivstukket i ryggen. Det var seks-syv personer sto rundt ham, en av dem hadde blod i ansiktet, forteller vitnet.

VG Nett har vært i kontakt med annet et vitne som snakket med begge ofrene kort tid etter at de skal ha blitt angrepet. Den ene hadde et tydelig merke i ryggen etter et knivstikk. Gutten som var blitt slått i hodet blødde kraftig.

- Jeg ga ham papir for å stoppe blødningene, forteller en voksen mann til VG Nett.

Politiet fryktet en periode at det kunne ligge flere skadede unggutter i skogsområdet rundt Tokerud skole, og satte inn store ressurser for å få kontroll på situasjonen. I tillegg til tjenestemenn fra hundepatruljen og den spesialtrente Delta-enheten, ble også politihelikopteret tatt i bruk.

Det ble også utkalt en mengde sivile og uniformerte patruljer fra ordensavdelingen til åstedet på Stovner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder