VED ÅSTEDET: Flere politipatruljer og ambulanse rykket sent fredag kveld til Holmlia etter meldinger om skudd. Foto: DANIEL LAABAK, TIPSER.NO

Mann i 20-årene skutt i Oslo - kritisk skadet

Politiet jakter på flere gjerningsmenn, deriblant navngitte personer i et kjent kriminelt miljø.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var like ved 23.50-tiden fredag kveld at politiet fikk inn flere meldinger fra personer som hadde hørt smell i Dyretråkket på Holmlia. Da de kom til stedet fant de en mann i 20-årene som var skutt i nakke- og hoderegionen.

Mannen var bevisst da han ble kjørt til sykehus i ambulanse, men natt til lørdag opplyser politiet at han er kritisk skadet.

Politiet: – Fortsatt alvorlig

Lørdag morgen opplyser lederen for Felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, at tilstanden for offeret fortsatt er alvorlig.

Metlid vil ikke si om noen er pågrepet i saken.

– Det pågår fortsatt etterforskning, og vi er nå inne i en fase med reorganisering, sier Metlid.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Vitner har fortalt til politiet at de så flere menn som løp fra åstedet, og politiet har gjennom natten brukt både politihunder og helikopter i jakten på det de beskriver som flere gjerningsmenn.

– Dette er trolig en konflikt i et kjent kriminelt miljø, og vi leter også etter navngitte personer i dette miljøet, sier operasjonsleder Rune Ullsand til VG.

BLOD: Ved siden av Spar-butikken på Holmlia er det synlige blodspor på bakken. Ved siden av ligger det som ser ut som førstehjelputstyr. Foto: DANIEL LAABAK, TIPSER.NO

– Er dette personer fra et gjengmiljø?

– Jeg ønsker ikke å utdype dette på nåværende tidspunkt. Men for å berolige de som bor i området, så kan vi si at det ikke var en tilfeldig person som ble skutt.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvor mange skudd som ble avfyrt. Gjennom natten har politiet avhørt flere vitner og sikret spor på åstedet.

ETTERFORSKER: En politibetjent inne i trappoppgangen til en av bygårdene ved åstedet. Foto: DANIEL LAABAK, TIPSER.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder