AKSJONERTE: Etter at 39-åringen meldte seg for politiet gikk politiet til aksjon mot boligen han bodde i og beslagla bilen. Foto: Frode Hansen

Mwangi-bildrapet ferdig etterforsket

(VG Nett) Mannen som kjørte ned faren til Stella Mwangi venter nå på å bli tiltalt. 39-åringen risikerer tre års fengsel for hendelsen.

Artikkelen er over syv år gammel

I slutten av januar i år ble Jeff Mwangi Kwirikia (54) påkjørt og drept ved Dal i Ullensaker kommune. Kwirikia var artisten Stella Mwangis far.

Mange opplysninger

I fire måneder har Ullensaker lensmannskontor etterforsket saken og de har nå sendt den videre til en jurist.

- Vi har fått mange opplysninger i saken som danner et bilde av hva som har skjedd, sier politiførstebetjent Lars Nideng til Romerikes Blad.

Den 39 år gamle mannen er siktet for uaktsomt bildrap etter straffelovens paragraf 239.

Stellas far

Dagen etter påkjørselen bekreftet plateselskapet til Stella Mwangi at det var artistens far som var blitt påkjørt og drept.

«Det er med stor sorg vi meddeler at faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, døde etter en påkjørsel i går ettermiddag», skrev plateselskapet EMI i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under bildet

GLAD I PAPPA: Stella Mwangi viste tydelig at hun var glad i faren. Her fra «Skal vi danse» på TV 2 høsten 2011. Foto: Patrik Eian Fjeldstad

Under minnestunden for Kwirikia i Røde Kors-huset i Oslo fem dager senere gråt Stella Mwangi sammen med resten av den etterlatte familien.

Stort smil

- Da familien fikk vite om dette var det helt uvirkelig for dem. Jeff var alltid slik vi har sett ham på bilder. Han var en gledesspreder og hadde alltid et stort smil, sa foreningens leder Fredrick Makosir, som også var en nær venn av Kwirikia, til VG Nett.

Etter påkjørselen gikk det to døgn før den nå bildrapssiktede 39-åringen meldte seg for politiet. Han hadde da holdt bilen som kjørte ned Stella Mwangis far skjult i garasjen ved sitt eget hjem.

- Den vonde hemmeligheten var blitt uutholdelig å bære for han, fortalte Jørund Lægland, 39-åringens forsvarer, til VG Nett i forbindelse med at mannen meldte seg for politiet.

Holdt tale for pappa

10. februar ble Jeff Mwangi Kwirikia begravet fra Ullensaker kirke i en svært rørende minnestund, hvor Stella Mwangi også selv holdt en tale for sin far.

- Pappa sa alltid «knowledge is power, kunnskap er makt». Pappa var en veldig intelligent mann. Man kunne spørre om hva som helst, så kunne han svare, fortalte en gråtkvalt Stella Mwangi i Ullensaker kirke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder