SPERRET AV: Politiet har sperret av hele 20. etasje på Radisson Blu-hotellet i København, hvor den norske kvinnen ble funnet drept på et hotellrom. Foto: Ekstrabladet

Etterlater seg to tenåringsbarn

SAS-kolleger sørger etter drap på flyvertinne

KØBENHAVN (VG Nett) Flyvertinnen (42) som er drept på et hotellrom i København hadde to barn i tenårene.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Den gifte tobarnsmoren som ble funnet drept på SAS Blu på Amager Boulevard i København var bosatt på Lunner i Vestoppland. Hun var på jobbreise som kabinansatt for flyselskapet SAS, før hun ble funnet drept tirsdag.

SE VGTV:Hørte bankelyder og et skrik

Kvinnen ble funnet av renholdspersonale like etter klokken 11, men politiet jobber ut fra en teori om at hun ble drept allerede kvelden før.

- Andre hotellgjester meldte fra om bråk fra et hotellrom i 20. etasje mandag kveld, sier drapssjef Ove Dahl i København-politiet.

VET DU NOE OM DETTE?Tips VG Nett her!

Dagen etter ble kvinnen funnet død på golvet på hotellrom 2025. Ifølge politiet var hun tydelig utsatt for vold, rommet var preget av en kamp for livet.

LES OGSÅ:Kan ha blitt drept med kniv

Den døde kvinnens kolleger på stedet skal ha mottatt den fryktelige nyheten med sjokk og sorg.

Drapsmannen forsvunnet

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, politiet i København har tirsdag kveld ingen mistenkte. De har heller ikke sikret seg drapsvåpenet, til tross for gjentatte søk med betjenter og politihunder. hele hotellet er gjennomsøkt, i tillegg er det lett grundig under busker og trær utenfor hotellet.

Kripos bekrefter at den nærmeste familien til den døde kvinnen er varslet.

LETER MED HUNDER: Politiet leter med hunder i området rundt Radisson Blu-hotellet i København etter at den norske kvinnen ble funnet død på et hotellrom. Foto: Scanpix

- Vi kan opplyse om at kvinnen ble 42 år, hun var bosatt i Vestoppland, og hun etterlater seg to barn i tenårene, sier vaktsjef Alf Lefdahl til VG Nett.

Kvinnen har sannsynligvis selv sluppet gjerningsmannen inn på rommet sitt.

- Det er ikke tegn til innbrudd på rommet, sier drapssjef Ove Dahl.

BAKGRUNN:Norsk kvinne funnet drept i Danmark

Det tidligere SAS-hotellet Radisson Blu i Amager er et såkalt crew-hotell for SAS-ansatte som er på jobbreise. VG Nett har vært i kontakt med hotelldirektøren, han ønsker ikke å svare på spørsmål knyttet til hendelsen.

Norsk Kabinforening, som organiserer de fleste kabinansatte i SAS, ønsker ikke å si noe om hvordan de reagerer på det som har skjedd, eller hvordan de skal markere tapet av en ansatt.

Ledelsen hos kvinnens arbeidsgiver SAS har ikke svart på VG Netts henvendelser tirsdag kveld.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder