Krekar-tilhengere kaller hetsede kurdere horer

OSLO TINGRETT (VG Nett) Etter at retten onsdag grep inn mot filming i retten går mullah Krekars tilhengere verbalt til angrep på de drapstruede kurderne.

Lars Akerhaug
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Hetsen er publisert på en nettside som fungerer som en propagandakanal for mullah Krekar. På dette nettstedet skal også Krekar ha kommet med drapstrusler mot en av kurderne.

Artikkelen omtaler også hvordan Krekar-sympatisører onsdag ble hindret i å filme de tre kurderne som påtalemyndighetene har tiltalt Krekar for å ha drapstruet. I artikkelen anklages retten for å beskytte disse tre, som skal ha stått bak et videoklipp med brenning av Koranen.

NEKTET Å FILME: På et nettsted som brukes som propagandakanal for Krekar reageres det sterkt på at Awat Kirkuky og andre Krekar-sympatisører ble nektet å filme i retten. Foto: LARS AKERHAUG

De tre drapstiltalte kurderne beskyldes for å være frafalne fra islam. En av dem anklages for å ha konvertert til kristendommen. I artikkelen blir de kalt «horer». Det faller også fornærmelser om en av de drapstruede kurdernes mor.

Det kommer ikke frem hvem som har skrevet artikkelen,men Awat Karkuky som onsdag uttalte seg til VG Nett er avbildet. Etter det VG Nett erfarer ble også sikkerheten rundt de drapstruede
kurderne styrket etter gårsdagens hendelse.

Krekars advokat Brynjar Meling ønsker ikke å kommentere artikkelen.

Truet

Torsdag fortsatte rettssaken i Oslo tingrett. Der ble truslene Krekar skal ha kommet med mot de tre kurderne lagt frem, etter at et Youtube-klipp ble lastet opp som viste bilder der Koranen ble brent.

I lydklippene truer Krekar med å danne en bataljon mot de tre kurderne. Han sier også at alle muslimers plikt i saken er «hellig krig».

«De har gått i fellen», sa Krekar i et av klippene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder